ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ “ΕΜΕΙΣ”

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Σάββατο στις 7 Μαρτίου του 2015 η Ένωση Γυναικών  Γλυφάδας ‘Εμείς’ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας με την χοροεσπερίδα που πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο ΠΑΛΑΣ της Γλυφάδας . Το πλήθος των παρευρισκομένων  ενθουσιάστηκε με το  κατάλληλα διακοσμημένο περιβάλλον για την ημέρα της γυναίκας , το καλό φαγητό , την μουσική και το χορό και έδωσε πολλά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβούλιο για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

 

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος κ. Λένα Μαυρακάκη, η οποία   ευχαρίστησε  όλες και όλους τους παρευρισκόμενους που  ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα .

 

Στην ομιλία τηςτόνισε ‘’ Σήμερα είναι ημέρα  τιμής και αναγνώρισης του  χρέους μας απέναντι  στη γυναίκα , στη γυναίκα που αγωνίστηκε για μια καλύτερη θέση στη κοινωνία , που βοήθησε με τη στάση της να απολαύσουμε και να δημιουργήσουμε .  Η κατάργηση  της βίας και η ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη μείωση της φτώχειας, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δίκαιη διακυβέρνηση.’’

Και συνέχισε ‘’Γιορτάζουμε για τη δύναμη τους, για το ηθικό τους, για τις γυναίκες που όχι μόνο επιβιώνουν αλλά και προοδεύουν. Γιορτάζουμε για το όραμα της ισότητας. Γιορτάζουμε για τον όλο και μεγαλύτερο αριθμό ανδρών που κατανοούν ότι η ισότητα είναι ωφέλιμη τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Στο τέλος της ομιλίας της είπε ‘’Για εμάς η σημερινή ημέρα έχει πολιτική σημασία για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητας των γυναικών. Αλίμονο στην κοινωνία μας- την κάθε κοινωνία-που στο βωμό του κέρδους, συνθλίβει τη «γυναίκα- μητέρα» σε μια χώρα που αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό και δημογραφικό ζήτημα’’.

 

Στη συνέχεια ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο , τις γυναίκες μέλη που πρόσφεραν διάφορες δημιουργίες τους για την λαχειοφόρο, τα εμπορικά καταστήματα της πόλης , τα ιατρικά κέντρα ,τους γιατρούς ,τις ασφαλιστικές εταιρείες για το πλήθος των ακριβών δώρων τους.

 

Τελειώνοντας η Πρόεδρος κ. Λένα Μαυρακάκη κάλεσε τις βουλευτές κ. Χαρά Καφαντάρη και κ. Ελένη Αυλωνίτου οι οποίες ως γυναίκες μίλησαν για την γυναίκα ,  το ρόλο της στην κοινωνία , στην πολιτική αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση  και ευχήθηκαν στο σωματείο να συνεχίσει τις γόνιμες δράσεις του πολιτισμού , της αγάπης και της αλληλεγγύης . Κατόπιν έδωσε το λόγο  στον Αντιδήμαρχο Διοικητικού και Εσόδων  και τον Αντιπρόεδρο του ΚΑΠΠΑ κ Γεώργιο Αγγελόπουλο οι οποίοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό το σωματείου και απηύθυναν χαιρετισμό στις γυναίκες και στις οικογένειές τους.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν : η βουλευτής Β Αθήνας του Σύριζα κ. Χαρά Καφαντάρη, η βουλευτής Β Αθήνας του Σύριζα κ. Ελένη Αυλωνίτου, ο Αντιδήμαρχος Εσόδων και Διοικητικού κ. Νιτσιόπουλος Δημήτρης, ο Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ κ Γιώργος Αγγελόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Κουρουπάκης, η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος των Μικρασιατών Γλυφάδας κ. Μαίρη Παπάζογλου, η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και Πρόεδρος του συλλόγου για το καρκίνο του μαστού κ. Σάσα Πατεράκη με το ΔΣ της, η περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό της κας Δούρου κ. Μαίρη Νερούτσου, η κ. Άντα Θωμά creative directorκαι ιδιοκτήτρια του Glyfada Metropolitans,ο Πρόεδρος των Ποντίων Γλυφάδας και δικηγόρος του σωματείου των γυναικών με το νέο ΔΣ , η Πρόεδρος της ΕΝΕΟΝ ΑΜΕΑ κ. Δωροθέα Ζουμπουλίδου, η Αντιπρόεδρος του συλλόγου ‘’ο Προφήτης Ηλίας’’ κ. Σταθοπούλου Αγγελική,ο Πρόεδρος του εξωραιστικού-πολιτιστικου συλλόγου ‘ο Παρθενών’ κ Βασίλης Διαμαντής με τη κ. Ελένη Κοντού και κ. Πόπη Ηρακλείδου, η Πρόεδρος του συνδέσμου φίλων χορού και παράδοσης κ. Αναστασία Βατιμπέλα, η Αντιπρόεδρος των Λακώνων Γλυφάδας κ Έλσα Μαυροπούλου, ο Πρόεδρος των Κρητών Γλυφάδας κ. Σηφάκης Γιώργος, ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών Γλυφάδας κ. Μάκης Ζωίδης, ο κ. Γιώργος Παρασκευουλάκος ως εκπρόσωπος των Αρκάδων Γλυφάδας,ο διευθυντής του δημ. Ωδείου Γλυφάδας κ. Δημήτρης Κεχρής, η υποδιευθύντρια του δημ. Ωδείου Γλυφάδας κ. Καλλίλα Βιργινία, η δασκάλα του χορού Λάτιν του σωματείου κ. Σούλα Γκόρου η δασκάλα των ελληνικών και παραδοσιακών χορών κ Αγγελική Μαλούνη.

11029481_797479020307508_7463151648075609112_n

            

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


επτά + 7 =