1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ 1Ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – 70 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα διαφορετικό αλλά ιδιαίτερα ευχάριστο και συγκινητικό ταξίδι στην πιο ξέγνοιαστη περίοδο της ζωής τους, τα μαθητικά χρόνια έκαναν οι τέσσερις γενιές μαθητών του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Γλυφάδας που παρευρέθηκαν στη γιορτή για τα 70 χρόνια ιστορίας του σχολείου, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την υποστήριξη του Δήμου Γλυφάδας, το Σάββατο 29 Ιουνίου. Όλοι ήταν εκεί … Μαθητές, καθηγητές !

Η γιορτή ξεκίνησε με χαιρετισμό της Δ/ντριας του 1ου Γυμνασίου Γλυφάδας Γεωργίας Βάγιας Βασιλοπούλου και του Λυκειάρχη του 1ου ΓΕΛ Γλυφάδας Δρ. Αριστοτέλη Χρ. Βαρελά, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ιστορία του σχολείου ενώ ακολούθησαν βραβεύσεις μαθητών και καθηγητών καθώς και των τριών κοριτσιών της ρυθμικής γυμναστικής που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου.

Στον εορτασμό παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης, μαθητής της χρονιάς του ‘78 στο πρόσωπο του οποίου βραβεύθηκαν οι μαθητές που αποφοίτησαν από το σχολείο. Ο Δήμαρχος στη συνέχεια βράβευσε τον καθηγητή Μανώλη Αλέξη ο οποίος υπηρέτησε στο σχολείο επί 35 συναπτά έτη, στο πρόσωπο του οποίου βραβεύτηκαν όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Γλυφάδας.

 

Τα πυροτεχνήματα που πλημμύρισαν με φως το χώρο έδωσαν ακόμη πιο εορταστικό χαρακτήρα στο πάρτι που ακολούθησε.

Το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Γλυφάδας σχολείο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1943 σ’ ένα ξύλινο παράπηγμα που στήθηκε στο χώρο που βρίσκεται η οδός Διαδόχου Παύλου στο σημείο που το τραμ στρίβει προς το κέντρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης συγχαίρει τη Διοίκηση του σχολείου και το Σύλλογο Γονέων για την άψογη οργάνωση και τους ευχαριστεί για την ευκαιρία που έδωσαν σε όλους να ζήσουν έστω και για λίγο στιγμές ξεγνοιασιάς και αναπόλησης.

EΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Νο 1 – Ο Λυκειάρχης Αριστοτέλης Βαρελάς

Νο 2 – Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης

Νο 3 – Κοιτάζοντας τον πίνακα της χρονιάς του 1978

Νο 4– Ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης με παλιούς συμμαθητές

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

FOTO 1 FOTO 2 FOTO 3 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

αφήστε ένα σχόλιο


επτά − = 0