Όχι στις Εκποιήσεις Εθνικής Μειοδοσίας

Πρόσφατα η κυβέρνηση περιχαρής, ανήγγειλε ότι προωθήθηκε η επιτυχής πώληση – ιδιωτικοποίηση, ελληνικών ακινήτων στο εξωτερικό, δίχως να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Η γνωστή παγκοσμίως ακαδημαϊκή επιστήμων κ. Αλίκη Γιωτοπούλου- Μαραγκοπούλου, πρόεδρος του ομώνυμου ιδρύματος για τα δικαιώματα του ανθρώπου, με εκτενή παρέμβαση της, αποκάλυψε όλη την αλήθεια, γύρω από την λεηλασία και το πλιάτσικο των περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας μέσω του ειδικού φορέα ΤΑΙΠΕΔ που προώθησαν από κοινού Κυβέρνηση και Τρόικα. Ως συνήθως το περιεχόμενο αυτής της παρέμβασης το ‘’έθαψαν’’ όλα τα ΜΜΕ. Περιέργως ούτε τα διάφορα blogs δεν την ανήρτησαν! Η αλήθεια τσούζει πολύ σήμερα. Ο κόσμος την διψάει, αλλά δεν την βρίσκει! Η πλατειά συνομωσία σιωπής όλων καλά κρατεί σε όλη την Ελλάδα. Παραθέτω τα κυριότερα στοιχεία από την παρέμβαση της αξιοσέβαστης σε όλο τον κόσμο κ. Μαραγκοπούλου, τα οποία ξεγυμνώνουν την αναισχυντία της κυβερνητικής προπαγάνδας και ταυτόχρονα αποτελούν μια έκκληση – κραυγή αφύπνισης όλων των Ελλήνων από μια μεγάλη Ελληνίδα να συνειδητοποιήσουμε και να σταματήσουμε τον όλεθρο του ευτελισμού και αφανισμού του Εθνικού μας πλούτου. Στην αρχή της παρέμβασης της κ. Μαραγκοπούλου εκφράζει την αντίθεση της και τους φόβους της για τον ρόλο του ταμείου αποκρατικοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το οποίο συστάθηκε πρόχειρα με τον Νόμο 3986/2011 για να διαχειρίζεται και να πωλεί με συνοπτικές διαδικασίες κρατική περιουσία. Το τίμημα να χρησιμοποιείται εξ ολοκλήρου για την εξόφληση του χρέους. Ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα της κ. Μαραγκοπούλου για το ΤΑΙΠΕΔ έχει ως εξής: «Ειλικρινά για το περιβόητο ΤΑΙΠΕΔ του οποίου την προεδρία ανέλαβε τέταρτος κατά σειρά πρόεδρος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι είναι όχι μόνο επικίνδυνο, αλλά και αφαντάστως πολυέξοδο. Τα μέλη του Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ όσο και οι σύμβουλοι που προσλαμβάνει έκαστος από αυτούς εισπράττουν αμοιβές τερατωδώς υψηλές για την σημερινή οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας. Συνολικός ξεκάθαρος λογαριασμός, πάντως, δεν δόθηκε» και συνεχίζει:

Τι ξεπουλιέται σήμερα στην Ελλάδα

«Τα διαβιβασθέντα στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση περιουσιακά στοιχεία είναι:

1ον) Τα απαραιτήτως αναγκαία για την λειτουργία ενός κράτους που διατηρεί ακόμη Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα επί του εδάφους του. Λιμάνια αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί, ΕΛΤΑ κ.α. αλλά και νησίδες που είναι βέβαιο ότι θα αποκτήσει για κατακτητικές εξορμήσεις εναντίον μας η Τουρκία, η οποία έχει μάλιστα συντάξει γεωγραφικό χάρτη 40 νησίδων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδος.

2ον) Οι αρχαιολογικοί μας χώροι, οι οποίοι περιέχουν έργα τέχνης που είναι οι τελειότεροι της υφηλίου και για την Ελλάδα είναι η μεγάλη της δόξα.

3ον) Οι πλέον κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις. ΟΠΑΠ, κρατικά λαχεία, ΕΛΤΑ κ.α.

4ον) Ακίνητα τα οποία είναι απολύτως χρήσιμα για την στέγαση υπηρεσιών μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

5ον) Πολλές επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται πρώτης ανάγκης αγαθά, όπως το νερό, οι συγκοινωνίες, το ηλεκτρικό ρεύμα κ.α . για τα οποία είχαν γίνει μακροχρόνιοι σκληροί αγώνες για την απελευθέρωση τους από ξένες εκμεταλλευτικές εταιρείες (ULEN, POWER, εταιρεία Λίμνης Κωπαΐδας) . Έτσι η Ελλάδα αφενός καταργεί την Εθνική κυριαρχία της, αφετέρου όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να ορθοποδήσει οικονομικώς, αλλά είναι προφανές ότι θα φτωχύνει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, επειδή αυξάνει η ανεργία (27%), ιδίως των νέων (58,4%). Εξαναγκάζονται οι νέοι μας σε αθρόα μετανάστευση. Με δύο λόγια φτωχαίνουμε και οικονομικά και σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να καθίσταται αδύνατη η μελλοντική αναγέννηση της Ελλάδος. Παρά την οξεία οικονομική κρίση που διέρχονται και άλλες χώρες στην Ευρώπη, σε καμία δεν δημιουργήθηκε ΤΑΙΠΕΔ του δικού μας τύπου, δηλαδή ένας θεσμός στον οποίο μεταβιβάζομαι όλα τα προς εκποίηση κρατικά περιουσιακά στοιχεία, που τα διαχειρίζεται και τα εκποιεί κατά τη βούληση και κρίση του και, παρά ταύτα, σε όλες τις χώρες υπάρχουν μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις εναντίον μεμονωμένων εκποιήσεων που σχεδιάζονται σε αυτά τα κράτη, όπως για το νερό και άλλες βασικές κοινωφελείς υπηρεσίες».

Σε τιμή ευκαιρίας η Ελλάδας στους Τούρκους!

Εκτεταμένη ειδική αναφορά για το κάθε ακίνητο του εξωτερικού που ‘βγήκε στο σφυρί’’ για ξεπούλημα κάνει η κ. Μαραγκοπούλου και αιτιολογεί πλήρως ότι είναι έγκλημα και τρέλα η εκποίηση των, λέγοντας τα εξής! ‘’Πληροφορηθήκαμε το άμεσο ξεπούλημα μερικών μεγάλη αξίας ακινήτων στο εξωτερικό, και μάλιστα σε τιμές σκανδαλωδώς μικρές για την πραγματική των αξία, τα οποία η Ελλάδα, εφόσον θελήσει να διατηρήσει την χρήση των, θα πληρώνει ενοίκιο στο νέο ιδιοκτήτη.

Το ένα εξ αυτών, η Εγκωμή της Λευκωσίας, δεν θα έπρεπε να πωληθεί αντί οποιουδήποτε τιμήματος. Το ακίνητο αυτό έκτασης 8 στρεμμάτων, βρίσκεται στην καλύτερη τοποθεσία της Λευκωσίας και επ’ αυτού βρίσκονται εκτός από την πρεσβεία μας, διάφορα άλλα κτήρια, όπως μεγάλες επιχειρήσεις και κατοικίες πολυτελείας. Θα πρέπει να είμαστε αφελείς, αν δεν προβλέψουμε ότι θα σπεύσει να το αγοράσει η Τουρκία πίσω από άλλο όνομα, αποκτώντας έτσι την δυνατότητα εγκατάστασης στρατιωτικών υπηρεσιών στην καρδιά της ελεύθερης Κύπρου!

Το δεύτερο ακίνητο βρίσκεται στο Λονδίνο και, κατά την επίσημη περιγραφή, πρόκειται για μια διατηρητέα μονοκατοικία 810 τμ. στο πολυπόθητο σημείο του Holland Park. Είναι το ωραιότερο πάρκο της αγγλικής πρωτεύουσας και συνορεύει με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η τιμή ορίστηκε στα 22 εκατ. λίρες (27,5 εκατομ. Ευρώ). Αν θελήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε και μετά την πώληση τι νοίκι άραγε θα πληρώσουμε;

Το τρίτο ακίνητο βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για ένα εννιάροφο κτήριο 3.000 τμ. που βρίσκεται στο Quartier Leopold των Βρυξελλών. Είναι ο τόπος στέγασης των Ευρωπαϊκών θεσμών και αποτελεί μέρος του κέντρου των Βρυξελλών. Το τίμημα ορίσθηκε σε 3,24 εκατ. ευρώ.

Το τέταρτο ακίνητο βρίσκεται σε κεντρικό μέρος του Βελιγραδίου. Πρόκειται για ένα τετραώροφο κτήριο συνολικής επιφάνειας 2387 τμ. Το ορισθέν τίμημα ανέρχεται σε 2 εκατομ. Ευρώ. Συνοπτικά και τα τέσσερα κτήρια είναι αληθινά διαμάντια που πωλούνται σε εξευτελιστική τιμή, το δε ένα εξ αυτών, η Εγκωμή, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πωληθεί, διότι είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει για την Τουρκία θησαυρό, για τους εκφρασμένους κατακτητικούς σκοπούς της σε ολόκληρη τη Μεγαλόνησο. Μόνο ως τρέλα θα πρέπει να θεωρηθεί η επαπειλούμενη εκποίηση τους’’. Και καταλήγει η κ. Μαραγκοπούλου. «Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε το προεδρικό διάταγμα της πρώτης εκποίησης ελληνικού ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας με την αιτιολογία ότι το πρώτο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη είναι «η Εθνική ασφάλεια που διασφαλίζει την Εθνική Ανεξαρτησία». Κλείνοντας την πολύ σωστή και τεκμηριωμένη παρέμβαση της κ. Μαραγκοπούλου έκανε έκκληση προς τον κ. πρωθυπουργό και τα κόμματα λέγοντας: «Κάνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, εν γνώσει των σοβαρότατων δυσχερειών που αντιμετωπίζουν, να κάνουν μία γενναία στροφή από την μακρά πολιτική των υποχωρήσεων που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα, έστω και την τελευταία στιγμή, και να ανακόψουν την μοιραία πορεία τους προς τον ρόλο του νεκροθάφτη της Ελλάδος. Τα κόμματα είναι ώρα να παύσουν ν ασχολούνται με τις μικροπολιτικές αντιπαλότητες τους στο εσωτερικό τους και μεταξύ τους, γιατί αλλιώς σκάβουν το λάκκο τους. Ζητάμε:

1ον) Να σταματήσουν επειγόντως οι εκποιήσεις των πολυτιμότερων ακινήτων μας, αρχίζοντας από αυτά του εξωτερικού.

2ον) Να καταργηθεί δίχως καμία αναβολή το ΤΑΙΠΕΔ και να υποχρεωθεί να επιστρέψει στο κράτος τα ήδη μεταβιβασθέντα σε αυτό πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία.

3ον) Αντί του ΤΑΙΠΕΔ να ιδρυθεί ανώτατη διυπουργική Επιτροπή αποκρατικοποιήσεων εντός του Υπουργείου Οικονομικών υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού. Η τελική όμως έγκριση θα πρέπει να δίνεται από την Βουλή. Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας απλός Έλληνας, έξω από τα κανάλια της Κυβερνητικής εξουσίας που να μην συμφωνεί με την ουσία όλων αυτών που περιέχονται στην εμπεριστατωμένη και με υψηλό Εθνικό και Πατριωτικό φρόνημα παρέμβαση της κ. Μαραγκοπούλου. Γι αυτό και την προβάλλω με όσες δυνατότητες διαθέτω. Αμφιβάλλω πολύ αν θα εισακουσθεί από αυτούς που πρέπει να την ακούσουν και έχουν την ευθύνη σήμερα της πορείας του Εθνικού μας σκάφους. Ενώπιον όμως της Ιστορίας δεν θα έχουν να προτάξουν κανένα ελαφρυντικό και θα είναι κατάπτυστοι γι αυτές τις εκποιήσεις εθνικής μειοδοσίας και υποταγής, διότι είχαν προειδοποιηθεί και τεθεί ενώπιον των ευθυνών τους από προσωπικότητες όπως η κ. Μαραγκοπούλου αλλά και το αρμόδιο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο Επικρατείας που έκρινε:

Υπερισχύει η Εθνική Ασφάλεια που διασφαλίζει την Εθνική Ανεξαρτησία, έναντι οποιασδήποτε σκοπιμότητας ή ανάγκης για την εκποίηση Ελληνικών ακινήτων!

αφήστε ένα σχόλιο


− 4 = μηδέν