ΧΩΡΑΤΑΤΖΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΟΥΒΕΛΗΣ… ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥ!!

Ο συμπαθέστατος φίλος Γιάννιης  Τζούβελης έχει  άπληστο χιούμορ, αλλιώς δεν εξηγείτε όταν σουλατσάροντας τους καφενέδες  λέει ότι έχει βλέψεις για δήμαρχος. Ντάξει, καλό το καλαμπούρι, καλή η πλακίτσα, αλλά εκτός από τους φίλους καφενόβιους που κερνώντας τους ένα καφεδάκι είναι διατεθειμένοι να  σκοτώσουν  την ώρα τους ακούγοντας ότι παπαριά αιωρείται  , υπάρχουν κι άλλοι σκεπτόμενοι πολίτες που δεν τρώνε αμάσητη ότι τροφή τους πετάξουν.

Και εξηγούμε για να μη ν παρεξηγηθώ  από τους φίλους μας ΝΔ κι αν θέλει  ας με διορθώσει ο συμπαθής Γιάννιης,  κι αν όχι ο ίδιος έστω το επιτελείο του. Με τι προσόντα ρε Γιαννάκο να έχεις βλέψεις για δήμαρχος? Με τρεις τάξεις Γυμνασίου και με μοναδική ξένη γλώσσα την Σουαχίλι όπως παλαιότερα έλεγαν οι «επιστήθιοι φίλοι σου, έτσι  ρε Γιάννιη θέλεις να γίνεις δήμαρχος?» Που πας βρε Γιαννιώ  όταν ο Παπανικολάου έχει ένα βιογραφικό από το κεφάλι μέχρι και τον καβάλο του κι όταν αποδεδειγμένα είναι ο αναμορφωτής μιας απαξιωμένης και μίζερης πόλης που της έδωσε ζωντάνια και λάμψη?

Γιάννιη καλά κάνεις και καλαμπουρίζεις, γιατί το γέλιο είναι μεταδοτικό και ιδιαίτερα αυτές τις  μέρες  το έχουμε όλοι μας ανάγκη .

Να ρωτήσω όμως κάτι, έτσι με το χέρι στην καρδιά, εσύ πως το βλέπεις σου πάει το γραφείο του δημάρχου? Δεν σου πέφτει κομματάκι μεγάλο για το «ανάστημα» σου?  Νομίζεις φίλε ότι θα μπορούσες να ανταποκριθείς με τα δικά σου Ελληνικά , να γίνεις κατανοητός από τους συνομιλητές σου?

Με το χέρι στην καρδιά πες μου  βρε Γιάννιη, εσύ αν ήσουν ένας απλός πολίτης θα ήθελες να ΄χεις ένα δήμαρχο με ένα επιβλητικό ανάστημα, ένα νέο, μορφωμένο, έντιμο,  καλλιεργημένο στρέιτ κι αυτό έχει μεγάλη σημασία και εννοώ πάντα την  ευθύτητα του χαρακτήρα του από τον ν α έχεις έναν αγράμματο, έ να ν  άξεστο χωριάτη που δεν θα ξέρει που να σταθεί και πως να μιλήσει?

Και πρόσεξε για να μην παρεξηγηθώ άλλο ο βλάχος Γιάννιημ, κι άλλο  ο χωριάτης!!!

 

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα + 6 =