ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΥΛΟ – ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

Γλυφάδα Τώρα: Χιλιάδες Αποχαιρετούν τον Γλυφάδας Παύλο στην εξόδιο ακολουθία. Χιλιάδες πολίτες προσέρχονται για να αποχαιρετήσουν τον μακαριστό ποιμενάρχη της Γλυφάδα Παύλο. Το Πλειάδα ιεραρχών και πιστών συνοδεύουν τον μακαριστό ιεράρχη στην τελευταία του κατοικία. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online βρίσκεται στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα και σας μεταφέρει την Εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου.

Εξόδιος Ακολουθία Γλυφάδας Παύλος Χιλιάδες πιστοί

Εξόδιος Ακολουθία Γλυφάδας Παύλο πιστοί

Πέρα από τους χιλιάδες πιστούς στην Εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου βρίσκεται πλήθος Κλήρου και Ιεραρχών, μεταξύ τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος.

Εξόδιος Ακολουθία Γλυφάδας Παύλου

Εξόδιος Ακολουθία Μητροπολίτη Παύλου

Εξόδιος Ακολουθία Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου

Εξόδιος Ακολουθία Μητροπολίτη Γλυφάδας

Ακολουθία Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου

Ακολουθία Μητροπολίτη Παύλου

Εξόδιος Ακολουθία Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου Ιερώνυμος

Εξόδιος Ακολουθία Μητροπολίτη Παύλου Ιεράρχες

Εξόδιος Ακολουθία Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου

Στην Εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου πολιτικούς ήταν ο Νίκος Δένδιας από ΝΔ και ο υπόψ. δήμαρχος Κηφισίας Ανδρέας Μ. Καραγιάννης.

Εξόδιος Ακολουθία Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου πολιτικοί

Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος

Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος, κατά κόσμον Ευστράτιος Ευστράτιος Τσαούσογλου, γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη της Σύρου, καταγόμενος από πατρός εκ Σμύρνης.

Ο Μητροπολίτης ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (εισήγηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος) στην Ποιμαντική – Κοινωνιολογία και Ψυχολογία για νέους.

Ήταν γνώστης της αγγλικής γλώσσας. Υπήρξε υπότροφος του Ελληνικού Κράτους στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Βιομηχανίας «Γιώτης».

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1966 και πρεσβύτερος το 1969. Στις 11 Οκτωβρίου 2002, εξελέγη από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτης Γλυφάδας, χειροτονήθηκε στις 14 του ίδιου μηνός και ενθρονίσθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2002.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και νοσηλευόταν καιρό τώρα λόγω επιδείνωσης της υγείας του.

αφήστε ένα σχόλιο


πέντε − = 3