Χαρδαλιάς: Πάσχα δεν κάνουμε ούτε φέτος όπως είχαμε μάθει

Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου και μίλησε για τον κορονοϊό, τα μέτρα της κυβέρνησης και αποκάλυψε

μεταξύ άλλων ότι Πάσχα δεν θα κάνουμε ούτε φέτος όπως είχαμε μάθει.

«Παραμένω άνθρωπος σκοπού», τόνισε και ανέφερε ότι τον «ξεκουράζει» να βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο. «Θα ήθελα περισσότερο χρόνο με τις κόρες μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο σημείωσε ότι «Πάσχα δεν θα κάνουμε όπως είχαμε μάθει ούτε φέτος».

«Tην αγαπάω τη δουλειά μου, μου αρέσει η ευθύνη. Η δική μας δουλειά είναι δουλειά πεδίου. Χρειάζεται την κατάλληλη στιγμή με καθαρό μυαλό να πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις. Την ώρα της κρίσης πρέπει να είσαι έτοιμος να αποστασιοποιηθείς από το κέντρο του προβλήματος και βεβαίως πρέπει να είσαι σκληρός. Οι αποφάσεις οι δικές μας την ώρα της κρίσης αφορούν στην ανθρώπινη ζωή, στην ανθρώπινη περιουσία, στο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας και είναι πολύ σημαντικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το μέτωπο της πανδημίας, ο υφυπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Η πανδημία κυριαρχεί και παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή. Αυτή τη στιγμή η Αττική δείχνει μια αύξηση των κρουσμάτων και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι η αύξηση αυτή δεν προέρχεται ως εύλογη αύξηση από το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Θα μπορούσε να συμβεί στην Αθήνα ό,τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Ήταν προτεραιότητα το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια. Η απόφαση που πήρε η κυβέρνηση έσπασε την αλυσίδα της διασποράς».

«Γυμναστήρια και εστίαση είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν»

Ο υφυπουργός δεν παρέλειψε, βέβαια να αναφερθεί και στο μέτωπο της πανδημίας και των μέτρων τονίζοντας ότι «γυμναστήρια και εστίαση είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν. Η αίσθησή μου είναι ότι πρώτα θα ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και μετά τα γυμναστήρια. Έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς και με την εξέλιξη της πανδημίας γενικά. Η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου έχει αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και απίστευτη υπομονή αυτή την πανδημία».

«Μικρά και μεγάλα λάθη έχουν γίνει. Εμείς δεν μετακυλήσαμε ποτέ τις ευθύνες μας στους πολίτες.Υποτιμήσαμε την εξέλιξη και την έξαρση του ιού στη Θεσσαλονίκη. Επίσημη εισήγηση για lockdown στη Θεσσαλονίκη δεν είχε γίνει από κανέναν. Είναι αστείο να λένε ότι πάμε βλέποντας και κάνοντας» συμπλήρωσε.

«Το γενικό lockdown είναι πάντα εργαλείο στο τραπέζι»

«Το γενικό lockdown είναι ένα εργαλείο το οποίο υπάρχει στο τραπέζι από την αρχή της πανδημίας», υπογράμμισε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι «αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δυσκολέψουν, προφανώς είναι κάτι το οποίο που θα το λάβουμε υπόψιν μας».

«Με τον εμβολιασμό δημιουργούμε ένα τοίχο ανοσίας» επεσήμανε συμπληρώνοντας: «Αν παραδοθούν σωστά τα εμβόλια το καλοκαίρι θα έχουμε ένα ποσοστό ανοσίας. Οι χώρες που βρίσκονται εκτός της ΕυρωπαΪκής Ένωσης παρακαλάνε για λίγα εμβόλια. Το τρίτο κύμα σαρώνει αλλά η Ελλάδα αντιστέκεται. Έχουν γίνει 4.000.000 και πλέον τεστ στην Ελλάδα».

 

αφήστε ένα σχόλιο


+ 2 = οκτώ