ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Χιλιάδες ενοικιαστές που πληρούν τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος ενοικίου έχουν την ευκαιρία να εισπράξουν από 70 ευρώ και πάνω. Ωστόσο απαιτείται μεγάλη προσοχή στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Για να πάρει το επίδομα, πρέπει το ρολόι να είναι στο όνομά του. Αν δεν είναι, θα πρέπει να καταβάλλει από την 1η Ιανουαρίου του 2020 το ποσό των 130 ευρώ, που απαιτεί η ΔΕΗ για την αλλαγή ονόματος. Ουσιαστικά, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, έως 31 Δεκεμβρίου 2019 πρέπει «να μεταφερθεί η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα αυτού που υποβάλλει αίτηση ή μέλους του νοικοκυριού».

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την έγκριση του επιδόματος ενοικίου κατά τον νόμο, όπως εξηγεί η δικηγόρος Ολυμπία Νικολοπούλου, είναι οι εξής:

– Ο ενδιαφερόμενος να διαμένει σε κύρια μισθωμένη κατοικία.

– Το εισόδημα του νοικοκυριού να μην υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, συν 3.500 για κάθε μέλος του νοικοκυριού.

– Σε μονογονεϊκή οικογένεια ισχύει επιπλέον προσαύξηση 3.500 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού.

– Το νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α έχει επιπλέον προσαύξηση 3.500 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως.

– Η αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.

– Το συνολικό ύψος των καταθέσεων πρέπει να κυμαίνεται από 7.000 έως 21.000 ευρώ, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Από 1/1/2020 το επίδομα ενοικίου θα χορηγείται μόνο στους δικαιούχους που θα έχουν το συμβόλαιο ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομά τους.

αφήστε ένα σχόλιο


επτά − 3 =