ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ!ΑΣ ΥΠΟΚΛΙΘΟΥΜΕ!

Η περιπέτεια της υγείας του πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού, Ερίκ Αμπιντάλ είχε συγκλονίσει όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Ο Γάλλος αμυντικός είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο συκώτι, που πλέον το ξεπέρασε, αλλά σε συνέντευξή του στην αγγλική Daily Mail αποκάλυψε κάτι ανεπανάληπτο.

Όπως τόνισε ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα Ντάνι Άλβες του πρόσφερε το συκώτι του, σε μια κίνηση πραγματικής αδερφικής αντρικής φιλίας: «Ο συμπαίκτης μου στην Μπαρτσελόνα Ντάνι Άλβες μου πρόσφερε το συκώτι του. Ήταν σοβαρό, αλλά δεν θα μπορούσα να το αποδεχθώ. Έχει μία οικογένεια και μία καριέρα. Πρόκειται για τεράστια επέμβαση».

Όσον αφορά τη στήριξη που είχε από τους δικούς του ανθρώπους, είπε: «Το μεγαλύτερο παιδί μου είναι 11, τότε ήταν 9 και το δεύτερο πέντε ετών. Ήξερε ότι έχω σοβαρό πρόβλημα, αλλά εμείς δεν αναφέραμε ποτέ την λέξη «καρκίνος» και ούτε μπήκαμε σε λεπτομέρειες. Δεν θέλαμε να τα φοβήσουμε. Είπαμε μόνο ότι «ο μπαμπάς θα πάει για λίγο στο νοσοκομείο».

Η γυναίκα μου είναι φοβερή. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, αυτά τα κορίτσια μου έδιναν δύναμη και μου φώτιζαν την μέρα. Δεν είμαι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί με καρκίνο, αλλά ελπίζω να μπορέσω να εμπνεύσω κάποιους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την δουλειά. Μπορείς να έχεις όλα τα χρήματα του κόσμου, όμως τίποτα δεν σε προετοιμάζει για τον καρκίνο».

olympia

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα + = 17