ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ

Δεν αξίζει στη ΝΔ να είναι μικρή, δεύτερη και να βλέπει την πλάτη ενός ανθρώπου που διέλυσε τη χώρα

Ακούμε εδώ και πολύ καιρό το εξής απίθανο: Ό,τι κι αν κάνει ο Βαγγέλας είναι κερδισμένος. Το πάλεψε, ήταν καλός στην προεκλογική περίοδο, ε δεν είχε και τίποτε να χάσει.

Τι λέτε βρε άθλιοι τύποι που είστε και Νεοδημοκράτες. Δεν είχε τίποτα να χάσει ο Μεϊμαράκης αλλά έχασε η Νέα Δημοκρατία την ευκαιρία να επανέλθει στην εξουσία.

Τι λέτε βρε παιδιά; Δεν έχετε μάθει ότι όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει; Τι δηλαδή να πούμε και μπράβο στον Βαγγέλα και το επιτελείο του που κατάφερε να χάσει από τον τελειωμένο; Από τον μεγαλύτερο ψεύτη όλων των εποχών; Τον τεράστιο κωλοτούμπα της Αριστεράς;

Η ΝΔ κυρίες και κύριοι της… αστικής τάξης έχασε από τον… μισό ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έγινε και σε όποιον αρέσει. Τώρα άμα βγαίνουν κάποιοι και λένε «δώσαμε έναν ωραίο αγώνα, ο Βαγγέλας ήταν καταπληκτικός, αλλά δεν μας κατάλαβε ο κόσμος» τότε ένα είναι σίγουρο. Η ΝΔ πρέπει να διαλυθεί αύριο πρωί και να ξαναφτιαχτεί ένα νέο κόμμα που δεν θα έχει όλους τους βλάκες που λένε τέτοιες ηττοπαθείς κουβέντες. Η ΝΔ έχασε γιατί ποτέ δεν πίστεψε ότι θα κερδίσει. Γιατί όλη η προεκλογική εκστρατεία ήταν λάθος. Γιατί διάφοροι επικοινωνιολόγοι που ούτε για κλητήρες δεν κάνουν, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που λέει «όλοι ίδιοι είμαστε, γιατί να μην ψηφίσουμε τον πιο νέο;»

Να θυμίσουμε μόνο κάτι πριν μπούμε στην ουσία του πράγματος. Μετά την ήττα του 1981 χρειάστηκαν 9 χρόνια για να ξαναγίνει η ΝΔ κυβέρνηση. Μετά την ήττα του 1993 χρειάστηκαν να περάσουν 11 χρόνια στην αντιπολίτευση για να κερδίσει η ΝΔ την εξουσία.

Μετά την ήττα του 2009 χρειάστηκαν μόλις 2,5 χρόνια για να γίνει η ΝΔ κυρίαρχος του παιχνιδιού. Όχι απόλυτη αλλά τουλάχιστον ήταν πρώτο κόμμα και έσωσε την Ελλάδα από την καταστροφή. Που το οφείλει αυτό; Στον Αντώνη Σαμαρά. Κάντε του κανένα εικόνισμα εκεί στη Συγγρού ή τη Ρηγίλλης αντί να του κατεβάζετε τη φωτογραφία, εσείς μειράκια της πολιτικής και της κεντροδεξιάς παράταξης.

Που χαντακώσατε το κόμμα με αποτέλεσμα να χάσουμε πάνω από 300.000 ψήφους από τις εκλογές του Ιανουαρίου που έγιναν υπό χειρότερες συνθήκες λόγω της εφαρμογής του μνημονίου. Με λίγα λόγια δηλαδή αν είχε ηγηθεί αυτών των εκλογών ο Σαμαράς θα έκανε «βόλτα» και τώρα θα κοιτούσε ο Τσίπρας την πλάτη της ΝΔ.

Θέλετε πράγματι να μάθετε όμως γιατί η ΝΔ δεν κατάφερε να είναι ξανά στην εξουσία; Διαβάστε χωρίς φόβο και πάθος:

-Ποιος ήταν αυτός που είπε στον Βαγγέλα ότι θα κερδίσει τις εκλογές μόνο με μαγκιά, υφάκι και συνεχή πρόκληση; Εντάξει, ο Μεϊμαράκης είναι αυτός που είναι και δεν κρύβεται ούτε υποκρίνεται. Αλλά η πολιτική δεν είναι ένα μήνα να ακούει ο κόσμος εξυπναδούλες, στυλάκι Τρούμπας ή στην καλύτερη ψαροταβέρνας. Ο κόσμος συμπάθησε τον καλό κι αγαθό ταβερνιάρη, με την πλούσια μουστάκα του, τα χωρατά του, τις μπηχτές του αλλά μέχρι κάποιου σημείου. Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς. Πρέπει να έχεις κάτι να πεις στον κόσμο εκτός από το να πουλάς λαϊκισμό και μαγκιά.

-Ενδεικτικό του λάθους στο ύφος ήταν και ο τσακωμός για το… ύψος του Αλέξη. Ποιος νοιάζεται για το ύψος ή το βάθος. Επιχειρήματα υπάρχουν ή απλά κάποιοι νομίζουν ότι ο κόσμος ακούει τα αστεία και χαζεύει; Θέλει και πρόγραμμα, θέλει ανανέωση, ζητά το καινούργιο και ο Αλέξης απλόχερα του το πρόσφερε. Ασχέτως κι αν είναι ψεύτικο. Καλός πωλητής είναι ο Τσίπρας ενώ ο Μεϊμαράκης ακόμη αναρωτιέται γιατί οι κάμερες τον βγάζουν κοντό. Πάλι καλά που στην ΕΡΤ δεν έκαναν κανένα μαγικό να του… ξυρίσουν το μουστάκι.

-Η ΝΔ ηττήθηκε γιατί κάποιοι έπαθαν αμνησία σχετικά με το έργο που πρόσφερε η κυβέρνηση Σαμαρά. Με το ζόρι μια καλή κουβέντα για τον Σαμαρά μη τυχόν και θίξουμε τους Καραμανλικούς, του Μητσοτακικούς και όλα τα τζάκια στο κόμμα που τους είχε χαλάσει τη σούπα ο Καλαματιανός. Βρε κακομοίρηδες, είδατε εξουσία χάρη στον Σαμαρά, εσείς τον ρίξατε με την γκρίνια σας, η χώρα είναι στο ευρώ γιατί αυτός έκανε ότι έπρεπε να κάνει και τώρα ξεχάσατε τα πάντα; Πάρτε τώρα την χλαπάτσα του Αλέξη για να μάθετε να είστε αγνώμονες.

-Κάποιοι χαζοχαρούμενοι φλώροι εντός του κόμματος έδωσαν συμβουλή στον Βαγγέλα από τη μια να είναι πρώτος μάγκας κατά του Αλέξη κι από την άλλη γατούλα καναπέως μέσα στο κόμμα μη τυχόν και διαταράξει ισορροπίες. Άλλωστε, μεταβατικός είναι τι άλλο θα μπορούσε να κάνει. Όμως, πώς να πείσεις τον Έλληνα να σε ψηφίσει όταν πας να πάρεις την ευχή του Τρισκατάρατου της Κρήτης; Πώς θα κερδίσεις όταν από το πρωί ως το βράδυ αγκαλιάζεσαι και φιλιέσαι με την κόρη του Δράκουλα και την εγγονή του που χαντάκωσαν το κόμμα; Μάλιστα η γεροντομπεμπέκα μας πληροφόρησε ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Προφανώς θέλει να παραμείνει ο Βαγγέλας πρόεδρος για να προετοιμάσει το έδαφος για την υποψηφιότητα της. Αν θέλει ας κατεβεί για να «ξαναφάει» το μαύρισμα του 2009.

Επίσης πως νομίζεις ότι θα γίνεις αρχηγός όταν είσαι ήδη όμηρος του Καραμανλή; Και μάλιστα χωρίς να κουνήσει το πόδι του αυτός από τη Ραφήνα;

-Ποιος χαζοχαρούμενος στήριξε όλη την εκστρατεία στη λογική «έλα Αλέξη να συνεργαστούμε»; Είναι σα να λες στο Νεοδημοκράτη που είχε φύγει: «Πήγαινε και ψήφισε Αλέξη ή Φώφη ή Θεοδωράκη. Έτσι κι αλλιώς όλοι ίδιοι είμαστε, μαζί θα καθίσουμε στο ίδιο… κρεβάτι, θα φάμε, θα πιούμε κι ότι κάτσει». Μα το όλοι ίδιοι είμαστε είναι αυτό που κατέστρεψε τη ΝΔ. Ποια εναλλακτική πρόταση κατατέθηκε; Ποιος φάνηκε διαφορετικός από τον Τσίπρα. Είναι αυτό που λένε: «Αδερφές και παλικάρια, γίναμε μαλλιά κουβάρια», και με το συμπάθιο οι κακές κουβέντες, δεν εννοούμε κανέναν. Με τέτοια τακτική ήταν σίγουρο ότι αφού είναι όλοι ίδιοι ο νέος, ο ξύπνιος και ο πιο γοητευτικός θα ξεχωρίσει. Και ο Αλέξης ξεχώρισε.

-Η ΝΔ έχασε επίσης γιατί ακόμη μια φορά πόνταρε στα κουτσά άλογα της επικοινωνίας, των επιχειρήσεων, των γκαλοπατζήδων. Για παράδειγμα, δεν μπορεί δημοσκόπος να πηγαίνει στη Συγγρού και να τους λέει ότι είναι 1,5 μονάδα μπροστά και την ίδια ημέρα να βγαίνει σε κανάλι και να λέει ότι προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, δεν μπορεί να κάνεις κολεγιά με προδότες, ξεπουλημένους, ανίκανους και λαμόγια δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης και να περιμένεις να σε στηρίξουν και να σε οδηγήσουν στη νίκη. Τους ξεφτυλισμένους που έχουν κάνει πολλάκις ζημιά στην παράταξη τους πατάς στο κεφάλι σαν τα σκουλίκια, δεν τρως μαζί τους. Ομοίως και τους επιχειρηματίες που τους στηρίζουν μόνο και μόνο για να γλιτώσουν την ψειρού. Όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει το εννοούμε.

-Για να μην πούμε ότι η ΝΔ παρέδωσε για άλλη μια φορά το μεταναστευτικό στο πιάτο του Μιχαλολιάκου. Ανάθεμα κι αν ξέρει κανείς νεοδημοκράτης ποιες είναι οι θέσεις του κόμματος για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί.

-Τέλος, αν και υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν, η ΝΔ ηττήθηκε γιατί δεν είχε φαντασία. Τι προεκλογικά σποτάκια ήταν αυτά; Ακόμη και ο Καμμένος σας έβαλε τα γυαλιά για άλλη μια φορά. Σας τσάκισε το έχετε καταλάβει; Παραδώσατε στον ψεκασμένο το δικαίωμα να παίζει με το βασικό σύνθημα της ΝΔ , την Ελλάδα και την προστασία της. Ποιος θυμάται τα προεκλογικά σποτάκια της ΝΔ και όχι των άλλων; Κι όπως ξέρουμε τα πάντα είναι επικοινωνία. Χάσατε κύριοι αλλά μυαλό δε βάζετε. Θέλετε τη ΝΔ μικρή, δεύτερη, να βλέπει την πλάτη ενός ανθρώπου που διέλυσε τη χώρα.

Αν λοιπόν είστε ευχαριστημένοι που ηττηθήκατε από τον τελειωμένο, τότε τι να πούμε εμείς; Ο καθένας φτιάχνει μόνος τη μοίρα του.

Antinews

 

αφήστε ένα σχόλιο


− δυο = 0