Το καυστικό σχόλιο του Αρκά για τις σαμπάνιες και «τα απλά πράγματα» που «ομορφαίνουν τη ζωή»

Ο σκιτσογράφος Αρκάς είναι γνωστός για το καυστικό, ενίοτε επιθετικό, χιούμορ του το οποίο μετουσιώνεται και στις δημιουργίες του. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που «σφάζει» με το γάντι πρόσωπα της επικαιρότητας χωρίς να είναι άμεσα αντιληπτό σε ποιον αναφέρεται.

Ο καλλιτέχνης το πρωί της Παρασκευής έβαλε μία, μάλλον, κυρία της υψηλής κοινωνίας να σκέφτεται: «Μια σαμπάνια cristal, και λίγο χαβιάρι, μια βόλτα με το learjet σου μέχρι το Μιλάνο για ψώνια, μια βουτιά στην Καραϊβική απ’ τη θαλαμηγό σου… Τα απλά πράγματα ομορφαίνουν τη ζωή».

Το συγκεκριμένο σκίτσο ήρθε μία μέρα μετά το σχόλιο της δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Ιωάννας Μάνδρου για τη Μάγδα Φύσσα:

«Αυτή η γυναίκα δεν είναι μία γυναίκα διανοούμενη που στέκεται μπροστά για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Είναι μία γυναίκα που ζει στο Πέραμα, είναι μία γυναίκα που είχε έναν άντρα ναυτεργάτη δηλαδή που έπαιρνε όταν είχε δουλειά, δούλευε μια στη χάση μια στη φέξη, δηλαδή σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές.

Δηλαδή οι άνθρωποι και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους. Γιατί την είδατε και πόσο κόσμια είναι. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα; Και πόσο περιποιημένη. Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;».

αφήστε ένα σχόλιο


πέντε × 3 =