ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙΛΑ

Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο“Northwestern Feinberg School of Medicine”, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLΟS ONE, το να ανοίξεις το πρωί το παράθυρό σου και να αφήσεις τις ακτίνες του ήλιουνα σε ζεστάνουν, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ταινίες, μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά!

Οι ερευνητές ζήτησαν από 54 συμμετέχοντες, ηλικίας περίπου 30 ετών, να φορέσουν ένα περικάρπιο, το οποίο κατέγραφε την έκθεσή τους στο φως του ήλιου κάθε πρωί για 7 ημέρες. Επίσης, τους έβαλαν να γράφουν σε ημερολόγια όλες τις τροφές τους κάθε μέρα, για να καταγράψουν την πρόσληψη των θερμίδων τους.Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι άνθρωποι που έπαιρναν περισσότερο φως το πρωί είχαν χαμηλότερο Δείκτη μάζας σώματος από αυτούς που τους έβλεπε λιγότερο ο ήλιος. Αυτό μάλιστα παρατηρήθηκε ανεξάρτητα από την ηλικία τους, το πόσο δραστήριοι ήταν, καθώς και το τι έτρωγαν.Γιατί λοιπόν αυτοί που αφήνουν να τους “λούσει” το πρωί ο ήλιος ζυγίζουν τελικά λιγότερο;

Υπάρχουν 2 πιθανές εξηγήσεις. Σύμφωνα με την πρώτη, το να εκθέτεις τον εαυτό σου στο φως του ήλιου νωρίς το πρωί- σε αντίθεση με αργότερα- συγχρονίζει το ρολόι ολόκληρου του σώματός σου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να έχεις ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου.

Αυτό φυσικά βοηθάει τον μεταβολισμό σου και σε οδηγεί στην απώλεια βάρους.Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι το πρωινό φως είναι πολύ πιο δυνατό από το απογευματινό, επειδή περιέχει μία μεγαλύτερη ποσότητα μπλε φωτός, το οποίο έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στον κιρκαδικό ρυθμό μας, λένε οι ερευνητές.Χρειάζεσαι μόνο 20 με 30 λεπτά έκθεσης στον πρωινό ήλιο από τις 8:00 μέχρι τις 12:00, για να μπορέσει να κάνει τα μαγικά του! Προσπάθησε λοιπόν να σηκωθείς το πρωί και να πιεις τον καφέ σου δίπλα στο παράθυρο ή στο μπαλκόνι σου, για να απολαύσεις όλα τα οφέλη από τις ηλιαχτίδες που θα σε φωτίζουν!

αφήστε ένα σχόλιο


8 × = τριάντα δυο