Τα καλά νέα της ημέρας: ΕΟΔΥ: 259 κρούσματα σήμερα 27/8 στην Ελλάδα – Έξι νέοι θάνατοι

Στα 259 είναι τα κρούσματα σήμερα 27/8 στην Ελλάδα, όπως τα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ενημέρωση έχουν καταγραφεί έξι ακόμη θάνατοι από κορονοϊό.

Συνολικά, οι νεκροί στην Ελλάδα είναι 254.

Το πρωί έγινε γνωστό ότι ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κορονοϊό στη χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό, ένας 87χρονος ο οποίος ήταν θετικός στον ιό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, άφησε την τελευταία του πνοή.

Κατά πληροφορίες, ο ηλικιωμένος δεν σχετιζόταν με κάποιο από τα γηροκομεία στα οποία εντοπίστηκαν τα κρούσματα.

Νωρίτερα έγιναν γνωστοί οι θάνατοι δύο ηλικιωμένων που ήταν θετικοί τον ιό και ήταν τρόφιμοι στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου.

Συγκλονίζει γιατρός του ΠΑΓΝΗ: Κάποιοι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν μάσκα, εμείς παρακαλάμε κάθε μέρα να την έχουμε

Οι γιατροί στα νοσοκομεία αναφοράς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού. Ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς, είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Ο Ευθύμης Φασουλάκης, γιατρός στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως αναφέρεται στο προφίλ του στο Facebook θέλησε με μια ανάρτηση του να «ταρακουνήσει» όσους αρνούνται πεισματικά εν μέσω πανδημίας να χρησιμοποιήσουν μάσκα ως μέτρο κατά της διασποράς του ιού.

«Ανεβάζοντας» μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το ταλαιπωρημένο πρόσωπο του μετά από πολύωρη εφημερία κατά την οποία φορούσε συνεχώς μάσκα, τονίζει μεταξύ άλλων πως την ίδια στιγμή που κάποιοι αρνούνται να φορέσουν μάσκα, οι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό παρακαλάνε καθημερινά να την έχουν διαθέσιμη.

Ολόκληρη η ανάρτηση «γροθιά στο στομάχι» του γιατρού Ευθύμη Φασουλάκη

Ιστορίες εφημερίας Vo.38

Και κάπου ανάμεσα σε διχασμούς των πολιτικών μας για τα μέτρα, άρνησης μερίδας πολιτών στη χρήση μάσκας, αναπαραγωγή από “δημοσιογράφους” θεωριών για γέλια, σήμερα όπως και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, εκατοντάδες συνάδελφοι μου στην 1η γραμμή, σε όλη την Ελλάδα για 8,10,12,15 ώρες, έχουν εικόνα όμοια και χειρότερη από τη δική μου…

Από τη χρήση μάσκας, που κάποιοι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν, αλλά που ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ να έχουμε κάθε μέρα ώστε να δουλεύουμε με ασφάλεια.

Φαντάσου -εσύ που αρνεισαι τη χρήση μάσκας- πως εμείς που ερχόμαστε σε επαφή με υπόπτους και θετικούς ασθενείς, έχουμε αυτή και χειρότερη εικόνα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, από την πολύωρη χρήση της μάσκας και πολλαπλασίασε το επί 10,15,20 φορές.

Όσοι δηλαδή και οι ασθενείς μας που θα χρειαστούν τη βοήθεια μας.

Όμως δε γκρινιάζουμε!

Δεν αντιδρούμε!

Δεν διαμαρτυρόμαστε!

Αντίθετα, ξέρεις τι ανακούφιση νιώθουμε οταν έχουμε τον εξοπλισμό μας, τις στολές, τα γυαλιά και τις μάσκες μας για να μπούμε σε περιστατικό και κυρίως όταν τα βγάζουμε και όλα έχουν γίνει σωστά και με ασφάλεια;

Κάθε φορά που ΕΣΥ φοράς τη μάσκα σου:

Προστατεύεις τον εαυτό σου

Τους αγαπημένους σου

Τους γύρω σου

Βοηθάς και εμάς, ώστε να μην έχουμε αυτή την εικόνα…

Πούτιν: Η Ρωσία θα έχει και δεύτερο εμβόλιο για τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η Ρωσία θα έχει και δεύτερο εμβόλιο για τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το Sputnik, είπε: «Θα είναι έτοιμο ακόμα ένα εμβόλιο τον Σεπτέμβριο».

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι το φάρμακο ήδη αναπτύσσεται από το διάσημο Ινστιτούτο Vector στην πόλη Νοβοσιμπίρισκ, στη Ρωσία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τη σιγουριά πως και το δεύτερο εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό απέναντι στον ιό.

Sputnik V: Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό θα δοκιμαστεί σε 40.000 ανθρώπους

Οι κλινικές δοκιμές ευρείας κλίμακας του πρώτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, που φέρει την ονομασία Sputnik V και έχει ήδη εγκριθεί στη Ρωσία, θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα και θα συμμετάσχουν σ’ αυτές 40.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund) Κιρίλ Ντμίτριεφ, το οποίο και χρηματοδοτεί την παρασκευή του εμβολίου.

Ο Ντμίτριεφ επισήμανε ότι η Ρωσία προσκάλεσε μεγάλες δυτικούς οργανισμούς για διαβουλεύσεις σχετικές με τη διεξαγωγή των κλινικών αυτών δοκιμών, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις διεθνείς προδιαγραφές. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι, παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα, με την έναρξη των κλινικών δοκιμών θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των Ρώσων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Ντμίτριεφ είπε ότι όσοι εμβολιάζονται θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση, ενώ μετά την έγκριση του ο εμβολιασμός του πληθυσμού μπορεί να αρχίσει και θα ξεκινήσει στη Ρωσική Ομοσπονδία, διευκρινίζοντας ότι ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου όπως και γενικά του πληθυσμού θα γίνει σε εθελοντική βάση.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik V σε άλλες χώρες (ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, Φιλιππίνες, Ινδία ή Βραζιλία) θα αρχίσουν στα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου.

Προστασία για τουλάχιστον 2 χρόνια

Οι δημιουργοί του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού εκτιμούν ότι το εμβόλιο μπορεί να παρέχει προστασία από τον ιό για τουλάχιστον δύο χρόνια. Τη σχετική δήλωση έκανε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, οι επιστήμονες του οποίου συμμετείχαν στην παρασκευή του εν λόγω εμβολίου.

«Έχουμε κάθε λόγο να ισχυριστούμε ότι …το εμβόλιο…θα προστατεύει τον εμβολιασθέντα από την Covid-19 τουλάχιστον για διάστημα δύο ετών και ενδεχομένως για μεγαλύτερο διάστημα» δήλωσε ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, κατά την διάρκεια on-line ενημέρωσης που είχε ως θέμα τον πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίθηκε στον κόσμο και φέρει την ονομασία Sputnik V.

Ο Γκιντσμπουργκ διευκρίνισε ότι τα τελικά δεδομένα για το εμβόλιο θα γνωστοποιηθούν αφότου περάσει ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρακολουθείται η δράση του εμβολίου.

Η Ρωσία στις 11 Αυγούστου ενέκρινε πρώτη στον κόσμο το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού Sputnik V, που φέρει συμβολικά την ονομασία Sputnik, καθώς ήταν ο πρώτος δορυφόρος που είχε εκτοξεύσει η Σοβιετική Ένωση στο Διάστημα.

To εμβόλιο που είναι δημιούργημα του κέντρου Γκαμαλέι πέρασε τις κλινικές δοκιμές σε μια μικρή ομάδα εθελοντών στο διάστημα Ιουνίου –Ιουλίου. Στις 15 Αυγούστου το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει η μαζική παραγωγή του εμβολίου.

αφήστε ένα σχόλιο


3 + τέσσερα =