Σωστός ο υπουργός, οι νόμοι αφορούν όλους: Πάτρα – Μετάθεση εξπρές με παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τον αστυνομικό που έκοβε κλήσεις ενώ δε φορούσε μάσκα

Σε άλλο τμήμα μετατέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ο αστυνομικός του Τμήματος Τροχαίας Πατρών που, προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, έκοβε κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, χωρίς να φορά προστατευτική μάσκα κατά της covid-19.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, για το θέμα παρενέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και -μεταξύ άλλων- έδωσε εντολή για την άμεση μετακίνησή του από την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Λάδι στη φωτιά φαίνεται πως έριξε το γεγονός πως το συμβάν κατεγράφη σε μια χρονική περίοδο, όπου ήταν σαφείς οι εντολές της ΕΛΑΣ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο για εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», ο νεαρός αστυνομικός που υπηρετούσε αποσπασμένος στην Τροχαία Πατρών, καθώς η οργανική του θέση είναι στο ΑΤ Καλαβρύτων, πλέον παρέχει τις υπηρεσίες του στο Τμήμα Μεταγωγών Πάτρας. Επιπλέον του εβπιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ και διετάχθη η διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου.

Τι λένε αστυνομικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι

Για εξάντληση της αυστηρότητας έκαναν λόγο αστυνομικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι μιλώντας στην τοπική εφημερίδα εξ αφορμής αντίστοιχου περιστατικού που προηγήθηκε και σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου αστυνομικός με μάσκα στο πιγούνι επέδωσε πρόστιμο σε εμβολιασμένο πολίτη που δεν την φορούσε και οδηγούσε πατίνι.

Πηγές υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα, έχει επιπτώσεις

«Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα για τον κορονοϊό, έχει τις ίδιες επιπτώσεις» απαντούν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην  «Πελοπόννησο» αναφερόμενες στους ένστολους – παραβάτες, επισημαίνοντας πως ακόμα και εάν οι ενέργειες κοινοποιούνται στον Τύπο, τα αντανακλαστικά της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι άμεσα και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην τροχονόμος παραδέχθηκε το συμβάν αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη κατά την «απολογία» του στους ανωτέρους τους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως έβγαλε τη μάσκα για να σφυρίξει.

αφήστε ένα σχόλιο


× 3 = έξι