Σχολεία: 9.688 κρούσματα από self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σήμερα το πρωί βρέθηκαν 9.688 κρούσματα κορονοϊού από self test που διενεργήθηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Από αυτά, περίπου τα 1.000 αφορούν σε καθηγητής και τα υπόλοιπα σε μαθητές. σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Θάνος Πλεύρη.

«Είχαμε 15.000 θετικά σελφ τεστ και κοντά στα 10.000 σήμερα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης σημειώνοντας ότι χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατ. τεστ.

Πρόκειται για τον δεύτερο μαζικό οριζόντιο έλεγχο ενώ θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή.

Όλοι αυτοί οι έλεγχοι για τον εντοπισμό κρουσμάτων, που πραγματοποιούνται χάρη στη λειτουργία των σχολείων, ανιχνεύοντας χιλιάδες εν δυνάμει φορείς που διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν δίχως να έχουν οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να μεταδίδουν τον ιό, επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, από τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών, εντοπίστηκαν 15.547 εν δυνάμει κρούσματα.

αφήστε ένα σχόλιο


4 × = τέσσερα