«ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ Ο ΠΑΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΩΣ ΜΕΣΣΙΑΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ»

Στις σκέψεις που έκανε να αποχωρήσει από την ΑΕΛ, αλλά και από τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου ευρύτερα, αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog.gr.

Ο γνωστός ποινοκολόγος μίλησε ακόμα για τα έργα και τις ημέρες του στους «βυσσινί», αλλά και σε άλλες ομάδες με τις οποίες είχε συνδεθεί παλιότερα, ενώ αποκάλυψε τι τον κάνει να θέλει να σταματήσει να ασχολείται με το άθλημα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κάνοντας μια πρόβλεψη για την επόμενη μέρα, αλλά και στη νέα αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού, με τον Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του.

«Δεν θα αφήσω να καταρρεύσει η ομάδα. Η ΑΕΛ είναι πλήρης, έχει αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ, έχουμε δύο πούλμαν (από τα οποία το ένα το αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα), καμία προσφυγή, 70 στρέμματα ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, 1500 τ.μ. στεγασμένους χώρους, τρία γήπεδα με χόρτο και ένα με πλαστικό, εσωτερικές πισίνες, ειδικές εγκαταστάσεις αποθεραπείας, με φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, 4.500 εισιτήρια διαρκείας, με 50 ποδοσφαιριστές από τους οποίους οι 20 έχουν δοθεί δανεικοί, κι όλα αυτά μέσα σε δύο χρόνια. Δεν φεύγω αφήνοντας χρεωμένη την ομάδα, αλλά με περιουσία που δημιουργήθηκε μέσα σε δύο χρόνια», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Αλέξης Κούγιας και αποκάλυψε τον λόγο που τον ανάγκασε να δηλώσει μέσα στην εβδομάδα ότι θέλει να αποχωρήσει από την ΑΕΛ αλλά και ευρύτερα από τον χώρο του ποδοσφαίρου:

«Υπάρχει ένα σοβαρό κοντράστ που αφορά τη δική μου δημόσια εικόνα, καθώς ενώ από τη μία υπάρχει η νομική επάρκεια και η κορυφαία θέση που ανήκω ως νομικός, με σεβασμό από όλους τους παράγοντες που συμμετέχουν στις ποινικές δίκες μου, από την άλλη πλευρά υπάρχει εικόνα που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο. Με αφορμή την τελευταία συζήτηση στη Βουλή που ακούστηκε το όνομά μου επί δύο ώρες, για την απόφαση να παραπεμφθεί ο κύριος Καμμένος ή όχι σε προανακριτική, ο ίδιος ο κύριος Καμμένος χρησιμοποίησε επί ώρες το όνομά μου και ό,τι με αφορά στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Κάθισα ήρεμα, λοιπόν, και σκέφτηκα ότι είναι άδικο να έχω κατακτήσει τόσα πολλά στην καριέρα μου, να έχω κερδίσει τόσα χρήματα (μέρος των οποίων δίνω για να ζωντανεύω χρεωμένες ομάδες), κι αντί για ηθική έστω επιβράβευση να χρησιμοποιούν τον χώρο του ποδοσφαίρου για να εξοντώσουν την προσωπικότητα του επιστήμονα και του πατέρα».

«Φτιάχνω ομάδες από την τσέπη μου»

Ο θυμόσοφος λαός υποστηρίζει ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, κι εσείς, κύριε Κούγια, είστε πολλά χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου. Θα υπήρχε περίπτωση να σας συγκινήσει κάποια άλλη ομάδα;

«Μα δεν υπάρχει έστω ηθική ικανοποίηση από αυτή την ενασχόληση. Τώρα που μιλάμε έχω διακόψει δίκη 5 δημάρχων που μου έχουν αναθέσει την υπόθεσή τους. Με επιλέγουν στις δίκες τους πρωθυπουργοί, υπουργοί κ.λπ., γιατί να υπομένω όλη αυτή την ταλαιπωρία από ανώνυμους υβριστές στο διαδίκτυο ή από την Ερασιτεχνική ΑΕΛ για παράδειγμα, που έφτασε μέχρι τον Θωμαΐδη για να με καταγγείλει για ένα εισιτήριο διαρκείας. Αφήστε και την οικονομική αιμμοραγία. Πώς βρήκα τις ομάδες όταν πήγαινα και πώς τις άφηνα όταν έφευγα. Πώς πήραμε τον Ηρακλή με τον Πέτρο Θεοδωρίδη και πώς τον αφήσαμε. Πώς ήταν η ΑΕΚ όταν πήγα, όταν με κάλεσε ο Τροχανάς και έδωσα 120 εκατ. δραχμές από την τσέπη μου και δεν τα πήρα ποτέ πίσω, μέχρι που πούλησε στην ENIC. Πώς ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα και πώς τον άφησα, πώς ήταν η Παναχαϊκή και πώς την άφησα, πώς ήταν η ΑΕΛ όταν την πήρα και πού βρίσκεται τώρα».

Τι σας έχει μείνει όλα αυτά τα χρόνια που είχατε εμπλοκή με τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Μου γέμισε ομορφιά τη ζωή στις δύσκολες στιγμές της. Όταν έχασα την πρώτη γυναίκα μου σε ηλικία 32 ετών, έναν μήνα μετά από τον γάμο μας. Τα Σαββατοκύριακα ήταν δύσκολα, οι μέρες των γιορτών ήταν δύσκολες κ.λπ. Με την ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο είχα την προσμονή και την προσδοκία να έρθει ο αγώνας της Κυριακής, για παράδειγμα. Νωρίτερα, τα χρόνια του Άρη Πετρούπολης, ξανά το ποδόσφαιρο μου γέμιζε τη ζωή με χαρά. Όταν το 2007 ήμουν στον ΠΑΣ Γιάννινα και είχα ένα επεισόδιο με την πρώην γυναίκα μου, την επόμενη μέρα μπήκα στο γήπεδο που παίζαμε μπάλα και 5.000 οπαδών με χειροκροτούσαν για να μου τονώσουν την ψυχολογία. Αυτό είναι σημαντικό. Όπως είναι σημαντικό να μπορείς κι εσύ να κάνεις ανθρώπους ευτυχισμένους, όταν δυναμώνεις την ομάδα τους και τους προσφέρει χαρές μέσα στο γήπεδο».

«Ορθολογικό ποδόσφαιρο με Λεμονή»

Σε άλλα θέματα επικαιρότητας, πώς είδατε τη νέα εικόνα του Ολυμπιακού εναντίον της Γιουβέντους;

«Ο Ολυμπιακός τα έχει όλα, έχει διοίκηση, έχει χρήματα, έχει εκπληκτικές εγκαταστάσεις, ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, έχει λαό, ιστορία, ανήκει στα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Με παίκτες που έχουν πολύ μεγάλη αξία, ακόμα κι αν είναι 20 ετών. Έχει τα πάντα. Ενώ όμως η διοίκησή του έχει αγαθές προθέσεις, δεν μπορείς να είσαι πάντα τυχερός στις μεταγραφές και τις κατάλληλες επιλογές προπονητή. Αυτό είναι μόνιμο πρόβλημα των ιδιοκτητών και το έχω αντιμετωπίσει και εγώ. Με τον Τάκη Λεμονή όμως, αν και δεν πρόλαβα να δω το παιχνίδι εναντίον της Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός πήγε στα βασικά: Να βάζει τους παίκτες στη θέση τους και όχι δεξιό μπακ στη θέση του αριστερού ή αμυντικό χαφ να παίζει ως δεκάρι. Ο Ολυμπιακός στήθηκε στο γήπεδο ορθολογικά, κι αυτό τιμά τον Τάκη Λεμονή. Αλλά όταν παίζεις με αντίπαλο ομάδα που ο σέντερ φορ της, ο Ιγκουαΐν, κοστίζει 90 εκατ. ευρώ, δηλαδή τρεις φορές το δικό σου μπάτζετ, τι μπορεί να γίνει;».

«Έτσι ξεκίνησε η καταστροφή του ΠΑΟ»

Τι εξελίξεις στα διοικητικά του Παναθηναϊκού πώς τις σχολιάζετε;

«Ο Παναθηναϊκός άρχισε να καταστρέφεται από την ημέρα που το δίδυμο Βγενόπουλου-Πατέρα, όπως έχω αποκομήσει, έβαλε μερίδα των οργανωμένων οπαδών της Θύρας 13 να βρίζουν τη μητέρα του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Επαγγελματίες οπαδοί είναι αυτοί. Μιλάμε για μια γυναίκα με σπουδαία κοινωνική δράση, που έχει δημιουργήσει αντικαρκινικά νοσοκομεία κ.λπ. Αλλά και μια οικογένεια που ευρύτερα έχει προσφέρει τα πάντα στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Πατέρας και Βγενόπουλος είχαν αναλάβει να διαχειριστούν 180 εκατ. ευρώ, ήμουν δικηγόρος του Γιαννακόπουλου τότε και τα δικαστήρια είχαν επιβεβαιώσει αυτές τις απόψεις μου. Μέχρι που ήρθε η στιγμή που ανέλαβε ο Αλαφούζος, προκειμένου να κοντράρει τον Μαρινάκη. Χωρίς να γνωρίζει τον χώρο του ποδοσφαίρου, μπήκε σε αυτόν και από εκεί άρχισε ο θάνατός του. Όταν στηρίζεις τη δύναμή σου στους οργανωμένους και όχι στη δική σου δύναμη και των συνεργατών σου, είσαι καταδικασμένος. Επένδυσε σε συνεργάτες που δεν γνώριζαν από ποδόσφαιρο και νόμιζε ότι ο Παναθηναϊκός είναι η Δίκη στον ΣΚΑΪ. Έβλεπε να ταλαιπωρούνται οι αντίπαλοί του και ικανοποιούνταν. Κι έτσι έφτασαν να διογκωθούν τα χρέη, με την κακή επιλογή προπονητών, μετά από την εκπληκτική επιλογή του Γιάννη Αναστασίου που έπρεπε να την στηρίξει,. Όπως και το πλάνο με τους πολλούς Έλληνες. Στη συνέχεια έφτασε η λαίλαπα του Στραματσόνι».

«Τοπικό ο ΠΑΟ και μεσσίας ο Πατέρας»

Υπάρχουν φωνές, πάντως, που δεν αποκλείουν την ενεργοποίηση του Γιαννακόπουλου ή του Πατέρα στον Παναθηναϊκό.

«Νομίζω ότι τώρα ο Αλαφούζος καταλαβαίνει ότι άκουσε τους λάθος ανθρώπους, όπως τον Πατέρα που είχε μένος και μίσος κατά του Μαρινάκη. Με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός να οδεύει προς την καταστροφή και τα τοπικά πρωταθλήματα, όπου θα εμφανιστεί ως μεσσίας πια ο Πατέρας μαζί με τους οργανωμένους και θα έχουμε αναπαράσταση όσων συνέβησαν στον Άρη, τον Ηρακλή και την ΑΕΚ, όταν ο Μελισσανίδης πήρε την ομάδα χωρίς χρήματα. Όσον αφορά τον Γιαννακόπουλο, δεν έχει ανάγκη κανέναν. Είναι παντοδύναμος και σαν προσωπικότητα ο Δημήτρης και με την υποστήριξη του πατέρα, του θείου του και όλης της οικογένειάς του, μπορεί να πετύχει τα πάντα. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι έχουν βάλει πάνω από 400 εκατ. ευρώ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια, σε αντίθεση με τον Πατέρα που έβαλε 5 ή 10 εκατ. ευρώ και διαχειρίστηκε άλλα 170 εκατ. ευρώ αφήνοντας πίσω του “τρύπα” στα οικονομικά της ΠΑΕ. Ο Γιαννακόπουλος έχει την ομάδα του ψηλά, κατακτάει τίτλους, συμμετέχει στις κορυφαίες διοργανώσεις, άρα έχει το δικαίωμα και μπορεί να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Η αξιοπιστία του Γιαννακόπουλου αναδεικνύει την αναξιοπιστία του Πατέρα και μερίδας των οπαδών της Θύρας 13».

αφήστε ένα σχόλιο


4 + = δέκα