ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ

Ύστερα  από τα σχόλια που είδα χθες στο fb είμαι σίγουρος ότι ο  Γιάννης Τζούβελης και το επιτελείο του εκτιμούν και πιστεύουν ότι απευθύνονται σε πρόβατα γιατί τέτοιου είδους κουτοπονηριές όπως αυτές που αραδιάζουν αυτό δείχνουν.

Και επειδή έχουμε πολλούς κοινούς φίλους προς αποφυγή παρεξήγησης για να μην πουν ότι βγήκαμε ξαφνικά στο αντάρτικο θα πρέπει να πούμε δυο πράγματα για να γνωρίσουν καλύτερα που θα δώσουν την ψήφο τους αφού πρώτα πούμε για όσους πιθανόν τους διαφεύγει, ότι στις προηγούμενες εκλογές για  την ανάδειξη προέδρου της ΤΟ της  ΝΔ  στη Γλυφάδα κάναμε τα πάντα για να εκλεγεί ο Γιάννης Τζούβελης, κι αυτό γιατί πιστέψαμε ότι ωρίμασε  κι ότι τα λάθη του παρελθόντος θα του είχαν γίνει μάθημα ώστε να αφήσει πίσω του τον ρεβανσισμό και την κακεντρέχεια κι όλοι μαζί ενωμένοι να βαδίσουμε για το καλό της παράταξης, πιθανόν όμως με την στάση μας αυτή να αδικήσαμε τον Νίκο Παπάζογλου.

Με τον Γιάννη Τζούβελη γνωρίζομαι πολλά χρόνια και πάντα ή  σχέση μας ήταν από μέτρια έως καλή. Θα ήθελα λοιπόν να κάνω κάποιες  ερωτήσεις στον Γιάννη Τζούβελη που για πολλά χρόνια οι Γλυφαδιώτες τον τιμούν με την ψήφο τους χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτό ο συμπαθής Γιάννιης το χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης απέναντι στον εκάστοτε δήμαρχο για την ανάληψη μιας ακλόνητης ισχυρής θέσης.

Και επειδή οι ΝΔ  δε ν είναι πρόβατα καλό θα ήταν να μας απαντήσει ο Γιάννης Τζούβελης για να καταλάβουν οι φίλοι μας αναγνώστες που τυχών μας παρακολουθούν, τον ρόλο αλλά και την σκοπιμότητα που θα έχει η δική του επανεκλογή. Νομίζω ότι η επανεκλογή Τζούβελη θα είναι ολέθρια από την άποψη ότι η δημοτική αρχή θα αποκτήσει αντιπολίτευση στο εσωτερικό της. Παρόλη την σοβαρότητα που έχει η εκλογή του προέδρου της ΤΟ της ΝΔ,  ο συμπαθής Γιάννιης προφανώς δείχνει να αστειεύεται όταν τολμάει να λέει ότι η υποψηφιότητα του ενώνει και δεν διχάζει, τόσο κακόγουστο αστείο που εκτός από γέλια προκαλεί και σκεπτικισμό για το πόσο μπορούν κάποιοι να υποβιβάζουν την νοημοσύνη μας.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους ώστε να μπορούν να έχουν μια πληρέστερη  άποψη οι αναγνώστες μπορεί μήπως να μας πει ο Γιάννιης τι σόι ενωτικός είναι όταν όπως ακούγεται  πριονίζει και υπονομεύει τους συναδέλφους σου για την φουτάνα την καρέκλα? Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι συνωμοτεί εναντίον του δημάρχου? Μπορεί να μας πει ο συμπαθής Γιάννιης τι σόι ενωτικός είναι όταν όπως ακούγεται υποσκάπτει τον δήμαρχο κι αυτό γιατί κάποια στιγμή υποχρεώθηκε να τον αλλάξει χάνοντας την πολυθρόνα και τα φράγκα που πίστευε ότι έφερνε σαν προίκα από τους ψηφοφόρους του που η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά τον τιμούσαν με τον καλύτερο τρόπο? Μπορεί να μας πει ο συμπαθής Γιάννιης τι σόι ενωτικός μπορεί να είναι όταν στα καφενεία που σουλατσάρει προς άγρα ψήφων διατυμπανίζει ψευδώς ότι ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου θα εγκαταλείψει τον δήμο και θα πάει για βουλευτής, κι ότι αυτός θα είναι ο επόμενος δήμαρχος? Μπορεί να μας πει ο Γιάννιης αν υποσκάπτει ή όχι επανειλημμένα την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Άννυ Καυκά γιατί τόλμησε και έσπασε το άβατο, μια υπηρεσίας του δήμου που υπερηφανεύονταν ότι εκεί δεν μπορούσε να σταθεί κανένας εκτός απ’ αυτόν, μια ηλεκτρική καρέκλα που όλοι απέφευγαν να δεχτούν γιατί ήξεραν ότι εκεί υπάρχουν πολλά σκαπτικά «εργαλεία» που θα τους έσκαβαν το λάκκο?

Μήπως δεν είναι γνωστό τοις πάσι όταν υπερηφανευόταν ότι το γκαράζ είναι δική του υπόθεση, μαγαζί του που κανείς δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει ή μήπως δεν  είναι γνωστό ότι υπερηφανευόταν για τους εργαζόμενους τους οποίους χαρακτήριζε κατευθυνόμενους από τον ίδιο, κι ότι πάντα πίσω απ’ αυτόν ακολουθεί το κοπάδι. Πονηρός ο βλάχος που λέει και η παροιμία. Αλήθεια πόσο σεβασμό έδειξε απέναντι σε αυτούς τους εργαζόμενους που πράγματι τον ακολουθούσαν,  τον τίμησαν επανειλημμένα και τον έκαναν  μάγκα?

 

 

 Χωρίς ίχνος ηθικής, αποφασισμένος να κερδίσει το παιχνίδι με όλους τους όρους , έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο μικρούλης κι ασήμαντος είναι. Αναρωτιέμαι αν χάσει ή ακόμα κι αν κερδίσει θα έχει τα μούτρα μετά απ’ όλα αυτά να αντικρύσει τον δήμαρχο? Αλλά θα μου πεις μπρος τη νίκη τύφλα ναχει η φουστιά.

Και οι απέναντι? Οι  αχάριστοι ευεργετηθέντες που  κάποιοι απ’ αυτούς έγιναν μάγκες δίπλα στον Παπανικολάου θα  έχουν τα μούτρα να τον αντικρύσουν την αύριο?  Με την ευκαιρία θα πρέπει να πω ότι τα σχόλια και οι απαντήσεις μέσα στο fb δεν είναι του Γιάννιη γιατί ως γνωστό ο Γιάννιης δεν γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτός και κατανοητός όταν μιλάει την μητρική του γλώσσα. Ευελπιστώ, ή μάλλον είμαι σίγουρος ότι ήρθε ο καιρός που ο «μικρός» Γιάννιης θα βάλει τα μεγάλα μέσα για να διαφημίσουν   το γόητρο και τη λεβεντιά του και το πόσο φιλικός κι ανθρώπινος είναι και εννοώ πάντα αυτούς που επί δεκαετίες αλλά και μέχρι πρότινος τον λοιδορούσαν και τον διακωμωδούσαν στην τοπική κοινωνία και που τώρα θα του είναι χρήσιμοι έστω και κρυπτόμενοι πίσω από ανορθόγραφους αρκεί να γίνεται παιχνίδι. Ποιος δεν θυμάται τότε που έγραφαν ότι ο Γιάννιης μιλάει την γλώσσα των Σουαχίλι με συνέπεια να διαμαρτύρεται η ουροδόχος κύστη από τα γέλια?

Και επειδή βλέπω τον Γιάννιη να κουσουμάρεται για ευνόητους λόγους στη φωτο δίπλα από τον πρόεδρο της παράταξης μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ήθελα να τον προσκαλέσω όποτε θέλει να πάμε μια βόλτα μαζί παρέα προς Μοσχάτο μεριά για να μάθουν εκεί πως παίζεται το παιχνίδι.

Ο Γιώργος Παπανικολάου είναι κόσμημα για την πόλη κι όσο και να χτυπούν τον πισινό τους δεν υπονομεύεται και δεν εκβιάζεται από κανέναν, άλλωστε η γάγγραινα της ΝΔ ήταν πάντα τα ίδια της τα στελέχη, κι αυτό ο Γιάννιης πριν είναι αργά οφείλει να το κοιτάξει!!

Όταν στα σχόλια του λέει ότι διαφέρει από τους άλλους, τι εννοεί?

Όταν λέει ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την τοπική να γίνει όπως παλιά, τι εννοεί?

Όταν λέει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στον συνάνθρωπο, τι εννοεί?

Όταν λέει στους φίλους ΝΔ ότι με την δική τους υποστήριξη θα συνεχίσει  το έργο του, τι εννοεί?  Ποιο έργο?

Τα θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν?

Κάποιοι πρέπει να συστήσουν στον Γιάννιη αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στους ΝΔ ψηφοφόρους γιατί από ποίημα χορτάσαμε.

 

αφήστε ένα σχόλιο


έξι + = 8