ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ» ΧΑΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ!!!

Για να λέμε τα σύκα – σύκα και την σκάφη – σκάφη θα πρέπει να πω ότι ο φίλος κ. Δημήτρης Καραπάνος έχει μια εμμονή με τις μηνύσεις και τις καταγγελίες αρκεί και μόνον να θυμηθούμε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος είχε καταγγείλει τους  Υπουργούς Μιχάλη Λιάπη και Κωστή Χατζηδάκη, για δήθεν κατασπατάληση Δημοσίου Χρήματος στις δικαστικές αρχές με αποτέλεσμα τη διαγραφή του από το Κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Να θυμίσω ότι ο κ. Δημήτρης Καραπάνος υπήρξε  για  μια τετραετία εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας (2007-2010) και για μερικούς μήνες (15/01/2008- 23/09/2008) αντιδήμαρχος οικονομικών, όπου   από τους πρώτους μήνες της θητείας του δημιουργήθηκαν  σοβαρά προβλήματα στη Διοίκηση του Δήμου με τους άστοχους χειρισμούς του στα θέματα της αρμοδιότητάς του  με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε   παραίτηση από τον αείμνηστο Δήμαρχο Γιάννη Θεοδωρόπουλο και στη συνέχεια να λειτουργεί ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Κατά την περίοδο  που ήταν Αντιδήμαρχος Οικονομικών, στις 21 Απριλίου 2008 αγοράστηκε από το Δήμο με απευθείας διαπραγμάτευση  οικόπεδο  που  καλύπτει  όλο    το οικοδομικό  τετράγωνο  περικλειόμενο από της οδούς Πελοποννήσου-Κεφαλληνίας – Όλγας και Τροόδου (περιοχή Σαμίων- Ικαρίων) εκτάσεως 3.560,50 τ.μ. στην τιμή που πρότειναν οι εκτιμητές   του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών  δηλαδή, των 1479,00 ευρώ ανά τ.μ., αντί της αντικειμενικής των 673,00 ευρώ ανά τ.μ..  Δηλαδή 806,00 ευρώ το τ.μ. πάνω από την αντικειμενική αξία.

Το οικόπεδο ήταν δεσμευμένο από το Δήμο πριν από 28 χρόνια για τη δημιουργία πλατείας και οι ιδιοκτήτες του είχαν πετύχει την αποδέσμευσή του , λόγω της αδιαφορίας του Δήμου να προβεί στην αγορά του.

Η αγορά έγινε μετά από αίτηση των Ιδιοκτητών.

Σήμερα το χώρο αυτό κοσμεί  η πανέμορφη  Πλατεία Μεθενίτη, που κατασκευάστηκε με δωρεά του συμπολίτη μας  Εφοπλιστή  Θανάση Μαρτίνου.

Τα οικόπεδα Παπαδημητρίου δεσμευμένα από το 1969 για τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου , οι ιδιοκτήτες τους πέτυχαν τον αποχαρακτηρισμό τους . Ο Δήμος επανήλθε  τον Αύγουστο  του  2010 και  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε να γίνει δέσμευση των οικοπέδων προκειμένου να προβεί στην αγορά τους .

Η Νέα Διοίκηση του Δήμου με Δήμαρχο τον κ. Κώστα Κόκκορη, πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο την αγορά των οικοπέδων με απευθείας διαπραγμάτευση και ζήτησε από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών να καθορίσει την τιμή.

Η τιμή που πρότεινε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών ήταν 1530,00 ευρώ το τ.μ. αντί της αντικειμενικής που ήταν 868,00 το τ.μ..

Τελικά  αντί της τιμής των 1530,00 ευρώ το τ. μ., που πρότεινε  το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών,  της αντικειμενικής  των 868,00 το τ.μ.  εκταμιεύτηκε  από το Δήμο ποσό 1250,00 ευρώ για κάθε τ.μ. δηλαδή 280,00 ευρώ το τ. μ. λιγότερα από την τιμή που όρισε το Σώμα  Ορκωτών Εκτιμητών και μόλις 382,00 ευρώ πάνω από την αντικειμενική

Οι συγκρίσεις δικές σας!!!  Και προς Θεού δεν θέλω να υπονοήσω ότι συνέβη κάτι παράδοξο με τις δύο παραπάνω αγορές.

Να θυμίσουμε ότι η  αγορά, του οικοπέδου Ροϊνού,  έγινε την περίοδο που Αντιδήμαρχος Οικονομικών ήταν ο Δημήτρης Καραπάνος και η αγορά έγινε και με τη δική του ψήφο.

Η  αγορά, των ‘’οικοπέδων Παπαδημητρίου’’ έγινε σε περίοδο που δεν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος ο κ. Καραπάνος, αλλά με τιμή  πολύ καλύτερη από αυτή που διαπραγματεύτηκε ο κ. Καραπάνος το 2008 και χαμηλότερη  τιμή αγοράς από την τιμή που πρότεινε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

Η αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου κατά τον κ. Καραπάνο υπήρξε το ‘’Βατοπέδι της Γλυφάδας’’,  ενώ στην προηγούμενη αγορά που αντιδήμαρχος ήταν ο  ‘ίδιος, θα πρέπει να πούμε ότι έγιναν όλα άψογα.

Η άποψη μου είναι ότι ο κ. Δημήτρης Καραπάνος προσπαθεί να γίνει γνωστός “σημαντικός “ και να αποκτήσει δημοσιότητα με λάθος τακτικές!!!

Να θυμίσω επίσης την γνωστή επιμονή του, όταν διαρκούσης της κυρίας ανάκρισης της υπόθεσης των οικοπέδων Παπαδημητρίου,  ο κ. Δημ. Καραπάνος αξίωνε αντίγραφα της όλης δικογραφίας ενώ  κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων  της δικονομίας υφήρπασε αντίγραφα με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η έκδοση του 2.471/14 βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών με συνέπεια αυτή η τακτική του να τον οδηγήσει στην αποβολή του από την ποινική διαδικασία ως «πολιτικός ενάγων», όσο και του άλλου μάρτυρα Αναστάσιου Γιαννακόπουλου.

Να θυμίσω επίσης  ότι επιθυμία του ήταν να γίνει Δήμαρχος της Γλυφάδας, και το προσπάθησε χρησιμοποιώντας  κάθε δυνατό θεμιτό ή πιθανόν και αθέμιτο τρόπο.

Δυστυχώς μέθοδός του αυτή δεν είχε αποτελέσματα. Δεν τα  κατάφερε  καταγγέλλοντας και λασπολογώντας εναντίον σημαντικών ανθρώπων να γίνει γνωστός ‘’σημαντικός’’. Δεν κατάφερε  να  πείσει  Αρχηγούς Δημοτικών Παρατάξεων να  τον  στηρίξουν για να θέσει υποψηφιότητα Δημάρχου γιατί πιθανόν δεν τον έκριναν  άξιο.

Αξίζει να θυμίσουμε στους αναγνώστες ότι ο  κ. Δημήτρης Καραπάνος ζήτησε να θέσει  υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου  στην παράταξη  που  στελέχη της ήταν άνθρωποι που είχε μηνύσει και που τότε με δημοσιεύματα μου του εφιστούσα την προσοχή γιατί δεν μπορεί από την μια να καταγγέλλει κάποιους δημοτικούς συμβούλους κι από την άλλη να συντάσσεται και να  συμπορεύεται μαζί τους . Τότε ίσως πίστευε ότι χιλιάδες Γλυφαδιώτες θα τον στήριζαν με την ψήφο τους, όμως ο  Γλυφαδιώτικος Λαός είχε εντελώς διαφορετική άποψη, έκρινε πολύ διαφορετικά  και τον έστειλε ας με συγχωρήσει για τον χαρακτηρισμό αλλά είναι η αλήθεια, πολιτικά για πάντα στα αζήτητα!!!!

Για να είμαι σαφής και ξεκάθαρος το δημοσίευμα μου αυτό είναι η προσωπική μου γνώμη  για τα γεγονότα, προκειμένου οι αναγνώστες  να έχουν τα περιθώρια εξέτασης και της άλλης άποψης  και θεωρώ ότι αποτυπώνει την ρεαλιστική εικόνα της αντικειμενικότητας , κι όταν  µιλάµε για αντικειµενικότητα, υπονοούµε ότι η είδηση µας δίνει την εικόνα της πραγµατικότητας και σε καμία περίπτωση δεν απευθύνω κατηγορίες και χαρακτηρισμούς κάνοντας χρέη δικαστού.

Οι πολίτες ενημερωμένοι,  ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα!!!

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


× 6 = σαράντα οκτώ