Σταμάτα: Μια ανάσα από τα σπίτια η φωτιά – Εκκενώθηκε ο οικισμός «Γαλήνη» – Ενεργοποιήθηκε το 112 (Βίντεο-Εικόνες)

Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, με την κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη

Οι φλόγες πλέον έχουν περάσει τις μάντρες των σπιτιών και έχουν μπει στις αυλές, με το πύρινο μέτωπο να εξαπλώνεται ραγδαία.

Αστυνομικοί στο Δήμο Διονύσου ζητούν από κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους. Ωστόσο κάποιοι το πράττουν και μόνοι τους, χωρίς κάποια εντολή.

Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, με την κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη. Το κύριο μέτωπο είναι ανάμεσα σε Διόνυσο και Ροδόπολη, και φτάνει μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου.

Οι καπνοί είναι πυκνοί και έχουν εξαπλωθεί σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Αττικής.

Ενεργοποιήθηκε το 112

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Εκκένωση «Γαλήνης»

Ο δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης δήλωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο έχει εκκενωθεί ο οικισμός «Γαλήνη» και η φωτιά κινείται προς Διόνυσο, ενώ απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. «Δυστυχώς φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο»

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί, και πλέον επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 3 ομ. πεζοπόρων, 22 οχήματα, 5 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.

 

Δείτε τις εικόνες

ΣΤΑΜ1
σταμ2
σταμ3
σταμ4
ΣΤΑΜ5

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μάλιστα, η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε σπίτια και έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεσή της.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 43 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη.

Άνεμοι 5 μποφόρ

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως. Οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τα 5 μποφόρ.

TAGS:

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ − 5 =