ΣΟϊΜΠΛΕ: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν θα δοθεί ούτε ένα σεντ προκαταβολικά» προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα, και τόνισε ότι προϋπόθεση για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων αποτελεί η υλοποίηση όλων των όρων.

«Δεν υπάρχουν νέοι όροι στο πρόγραμμα. Αυτή η εντύπωση δόθηκε στην κοινή γνώμη εν μέρει εσφαλμένα» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR) και υποστήριξε ότι πρόκειται για την παραχώρηση περισσότερου χρόνου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του τρέχοντος προγράμματος.

«Μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, θα δοθούν χρήματα. Αν όχι, δεν θα δοθούν περισσότερα χρήματα» τόνισε και πρόσθεσε ότι κατανοεί πως στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ενόψει, πάντως, της ψηφοφορίας, μεθαύριο, στο γερμανικό Κοινοβούλιο συνεχίζονται οι αντιδράσεις από βουλευτές, κυρίως των συντηρητικών κομμάτων. Σύμφωνα δε με την εφημερίδα Rheinische Post, περίπου εξήντα βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) δεν θα υπερψηφίσουν την εισήγηση του Βόλγκανγκ Σόιμπλε για παράταση του ελληνικού προγράμματος.lykavitos

αφήστε ένα σχόλιο


4 × δυο =