ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΡΙΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ

Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια, ενώ η μάχη με τα τρία πύρινα μέτωπα πραγματοποιούταν όλο το βράδυ.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού από αέρος με ελικόπτερα και αεροσκάφη. Μπορεί το σημείο να μην ευνοεί το έργο των πυροσβεστών, ωστόσο η μείωση της έντασης των ανέμων στο σημείο ήταν καθοριστική στη μάχη με τις φλόγες.

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι κοντά στα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός εξακολουθεί να καίει. Το χωριό Κοντοδεσπότι χρειάστηκε να εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους. Συνολικά 500 άτομα απομακρύνθηκαν. Η μάχη ήταν σκληρή. Η φωτιά τη νύχτα διασπάστηκε και συνεχίζει να καίει σε πολύ δύσβατη περιοχή. Η Εύβοια εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια είναι τριπλό, αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Εύβοιας, Γιώργο Ψαθά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο το χωριό Κοντοδεσπότι εκκενώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Κυριακής, μέσα σε ένα τέταρτο, ενώ όπως σημείωσε από τις φλόγες, δεν υπάρχει καμία ζημιά σε σπίτια, παρά μόνο δυο αποθήκες και μια κτηνοτροφική μονάδα που έχουν καεί.

Αγροικίες, στάνες και μελισσοκομικές εγκαταστάσεις έχουν καεί, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, ειδικά από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκαν και τα εναέρια μέσα. Ευτυχώς επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι.

Οι δυνάμεις που θα επιχειρούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, στη δασική #πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας, είναι 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα,70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 204 άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις, 20 βυτιοφόρα, 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν: 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 204 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 20 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα.

 

αφήστε ένα σχόλιο


επτά × = 21