ΡΙΧΑΡΔΟΣ: Η ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ.

Έντεκα μήνες μετά την… πολυδιαφημισμένη, από τις αρμόδιες αρχές, υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού στην Τουρκία με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον γνωστό τηλεοπτικό ενεχυροδανειστή Ριχάρδο ο αρμόδιος εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Πιέρρος, στην πρόταση του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητεί την απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υφίσταται το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ριχάρδος Μυλωνάς και επτά συγκατηγορούμενοι του, μετά τις απολογίες τους, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και είχαν οδηγηθεί στη φυλακή, όπου παρέμειναν για περίπου δύο εβδομάδες.

Τώρα, τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο με βούλευμα του θα αποφασίσει για την τύχη των κατηγορουμένων.

αφήστε ένα σχόλιο


× επτά = 42