Πότε θα τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού – Ειδικός του ΠΟΥ απαντά

Εδώ και έναν περίπου χρόνο ο πλανήτης ζει σε ρυθμούς πανδημίας, με περιορισμούς, lockdowns, απαγόρευση κυκλοφορίας, μάσκες, αποστάσεις. Ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, πιστεύει πως η πανδημία του κορονοϊού θα τελειώσει στις αρχές του 2022.

Σε δηλώσεις του στο δανέζικο κρατικό δίκτυο DR, ο Κλούγκε σημειώνει πως η COVID-19 θα συνεχίσει να επικρατεί το 2021, αλλά θα είναι περισσότερο διαχειρίσιμη σε σύγκριση με το 2020. Υποστηρίζοντας ότι τα χειρότερα σενάρια πλέον ανήκουν στο παρελθόν, ο Κλούγκε αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον ιό σε σχέση με το 2020, όταν και ξεκίνησε η εξάπλωσή του.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει από πριν το μέλλον της πανδημίας της COVID-19, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. «Θα συνεχίσει να υπάρχει ο ιός, αλλά δεν πιστεύω ότι θα χρειάζονται οι περιορισμοί. Αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα», είπε

Σύμφωνα με τον Κλούγκε, οι μεταλλάξεις είναι φυσιολογικές και ο ιός προσπαθεί να προσαρμοστεί στα άτομα που μολύνονται, ωστόσο η γρήγορη εξάπλωση των μεταλλάξεων προκαλεί ανησυχία.

Προσθέτοντας ότι ο ΠΟΥ παρακολουθεί στενά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί κατά της Covid-19 λόγω των ταχέως διαδεδομένων τύπων του ιού, είπε ότι τα εμβόλια μπορούν να τροποποιηθούν με βάση τις νέες μεταλλάξεις εάν είναι απαραίτητο και δεν χρειάζεται να παραχθούν από την αρχή.

αφήστε ένα σχόλιο


7 × πέντε =