“Προσγειωθείτε” ο κορονοϊός σκοτώνει: Σύψας: Έχουμε μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας – Το 60% στις ΜΕΘ έχει καλυφθεί

Για επιδημία παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορονοϊό έκανε λόγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας στην ΕΡΤ.

«Οι μαθητές που κάνουν κατάληψη είναι θύματα εκμετάλλευσης κάποιων που προσπαθούν να περάσουν παρανοϊκές απόψεις, η επιδημία παραπληροφόρησης παίρνει διαστάσεις» σημείωσε.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι «η κοινωνία πρέπει να προστατέψει και τα σχολεία και τα παιδιά, να χρησιμοποιήσουμε κυρίως την πειθώ και τη σωστή ενημέρωση του κοινού».

Για το πιθανό κρούσμα στο σχολείο ο κ. Σύψας είπε ότι αν υπάρχει πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος σε σχολείο, οι μαθητές να είναι σίγουροι πως θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει από επιστήμονες και ειδικούς.

Όπως υπογράμμισε, η αύξηση των κρουσμάτων δεν σχετίζεται μόνο με τη χρήση της μάσκας, αυτό είναι συμπληρωματικό μέτρο, καθώς κύριο μέτρο είναι οι αποστάσεις.

«Μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας»

«Τα πράγματα στην Αττική είναι αρκετά δύσκολα» είπε ο λοιμωξιολόγος τονίζοντας ότι «έχουμε μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας».

«Τα κρεβάτια στις ΜΕΘ να καλύπτονται σε σημαντικό βαθμό και τα περισσότερα κρούσματα να αφορούν την ηλικιακή ομάδα 35-55 ετών. Το 60% των ΜΕΘ στην Αττική -των κλινών που ήδη υπάρχουν- έχει καλυφθεί, όμως τα κρεβάτια ΜΕΘ για COVID-19 μπορούν να αυξηθούν αμέσως σε όλη την επικράτεια» είπε.

Δείτε το βίντεο:

αφήστε ένα σχόλιο


+ 2 = έντεκα