Πουλάει τρέλα ο Σουλτάνος: Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής – «Η Ελλάδα πρέπει να λογοδοτήσει..»

Νέο παραλήρημα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά από τη Σύνοδο Κορυφής, ο οποίος κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως «Η Ελλάδα πρέπει να λογοδοτήσει».

Μετά από ερώτηση για το αν έθεσε ζήτημα αποστρατικοποίησης νησιών και αμερικανικών βάσεων επί ελληνικού εδάφους, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στις υποσχέσεις που του έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γεύμα που είχαν στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες όπως είπε δεν τήρησε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εάν έθεσε το ζήτημα της στρατικοποίησης των νησιών και των αμερικανικών βάσεων επί ελληνικού εδάφους,  ο τούρκος πρόεδρος απάντησε θετικά και προχώρησε σε νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. Χωρίς να κάνει αναφορά στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνέχισε λέγοντας «πρόσφατα, του έκανα μια προσφορά στο δείπνο που τον φιλοξένησα στην Κωνσταντινούπολη. Του είπα ότι δεν πρέπει να βάζουμε τρίτους στα μεταξύ μας ζητήματα από εδώ και πέρα. Φυσικά, έσπασε τη συμφωνία μας, όταν πήγε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ δύο – τρεις εβδομάδες μετά και στο Νταβός». Ιδιαίτερη είναι η ενόχληση του Ερντογάν και για τις επισκέψεις του πρωθυπουργού στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, καθώς όπως είπε «σαν να μην έφτανε αυτό πήγε ένα βήμα παραπέρα και επισκέφθηκε αυτά τα μικρά νησιά που είναι στρατικοποιημένα παράνομα».

Όσον αφορά τις αμερικανικές βάσεις επί ελληνικού εδάφους, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «όταν ρωτάμε μας απαντάνε ότι τις έφτιαξαν εναντίον της Ρωσίας. Αλλά εμείς δεν τον καταπίνουμε».

Δεν βλέπουμε αυτές τις κινήσεις θετικά σημείωσε ο τούρκος πρόεδρος για να υπογραμμίσει ότι το έθεσε «στις διμερείς του επαφές με τους ηγέτες».

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ακόμα, απαντώντας σε δεύτερη ερώτηση, ότι η Τουρκία δεν θέλει την ένταση με την Ελλάδα, αποδίδοντας στην Αθήνα τις ευθύνες για αυτή. Σημείωσε δε ότι «η Ελλάδα είναι αυτή που παραβίασε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές και πρέπει να λογοδοτήσει για αυτό».

αφήστε ένα σχόλιο


× οκτώ = 32