Περίπατος στο Γκολφ και συζήτηση με ψυχολόγους – μια δράση του Δήμου Γλυφάδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγεία

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας χθες και είναι γεγονός ότι η πανδημία που βιώνει όλη η ανθρωπότητα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, ταρακούνησε συθέμελα τις κοινωνίες, δίνοντας ηχηρό χαστούκι στην ψυχική μας υγεία.

Και όπως όλα δείχνουν, τα ευαίσθητα και δισεπίλυτα ζητήματα της ψυχικής υγείας, θα συνεχίσουν να μας απασχολούν και μετά την Covid εποχή.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ – WHO) η ψυχική υγεία είναι η ψυχονοητική και κοινωνική εκείνη κατάσταση κατά την οποία το άτομο μπορεί να αγαπά, να εργάζεται και να διασκεδάζει, λαμβάνοντας ικανοποίηση από αυτά, καθώς επίσης και να αντεπεξέρχεται στις απογοητεύσεις αλλά και στις δύσκολες συνθήκες. Χωρίς ψυχική υγεία δεν υπάρχει υγεία (δεν μπορεί ένας άνθρωπος να θεωρείται υγιής αν δεν πάσχει από σωματικό νόσημα αλλά έχει π.χ μια αγχώδη διαταραχή).Με άλλα λόγια, η ψυχική υγεία δεν αφορά απλώς την απουσία νόσου, αλλά την δυνατότητα να είναι κανείς λειτουργικός και να ικανοποιείται από αυτό. Επιπλέον, αφορά όλους τους βασικούς τομείς της ζωής μας και ειδικά τον τομέα της σχέσης που έχουμε τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους άλλους. Ο Δήμος Γλυφάδας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και τον συντονισμό της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ψυχολόγου Λένας Δεναξά, διοργανώνει την άλλη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, στις 9.30 το πρωί θεματικό περίπατο στο Γκολφ, για ψυχική ενδυνάμωση μέσω σωματικής άσκησης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με ψυχολόγους του Δήμου Γλυφάδας. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή δράση, καλέστε στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, 210 9647021 (8 π.μ.- 3 μ.μ.).
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ Θεματικός Περίπατος: Ψυχική ενδυνάμωση μέσω της σωματικής άσκησης Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 9:30nμ Στο ΓΚολφ Δήμου Γλυφάδας (Είσοδος επί mาร Κωνσταντίνου Καραμανλή) ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑWΜΟΣ TAYOAAE Κέντρο Κοινότητας ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΥΦΑΔΑΣ"

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


+ 7 = έντεκα