ΠΑΛΙ ΓΥΦΤΙΚΑ ΦΑΓΑΜΕ:ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΠΤΙΖΕ ΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΑΡΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Παραεμπόριο αμνοεριφίων με εισαγωγές από τη Ρουμανία έκανε κατ΄εξακολούθηση εταιρεία στη Βέροια.

Οπως προέκυψε από ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσίων την τελευταία διετία, εταιρεία που έχει κύρια δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο ζώντων ζώων δεν εξέδωσε φορολογικά παραστατικά συνολικής καθαρής αξίας 418.087 ευρώ που αφορούν παράνομες εισαγωγές ζώντων αμνών (αρνιών) από τη Ρουμανία και εμπόριο ελληνικών και ρουμάνικων νωπών αμνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης,  από την διασταύρωση των πιστοποιητικών ενδοκοινοτικού εμπορίου (trade control and expert system – ολοκληρωμένο σύστημα κτηνιατρικής πληροφόρησης) και των τιμολογίων εισαγωγών από τη Ρουμανία διαπιστώθηκε η εισαγωγή 5.740 αμνών χωρίς παραστατικά.

Επιπλέον, από τη σύγκριση των σφαγών που πραγματοποίησε σε σφαγεία της Χώρας και των παραστατικών πώλησης νωπών κρεάτων βρέθηκε πως απέκτησε χωρίς παραστατικά πενήντα τόνους (49.936,60 κιλά) νωπών αμνών Ρουμανίας και πούλησε χωρίς παραστατικά δεκαέξι τόνους (16.085,00 κιλά) νωπών αμνών.

Για τις ανωτέρω παραβάσεις έχει ενημερωθεί και η αρμόδια ΔΟΥ για την συνέχιση του ελέγχου και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

αφήστε ένα σχόλιο


ένα × 4 =