ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 Ο Δήμος Γλυφάδας σας προσκαλεί αυτό το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα) για να παρακολουθήσετε μια διαπολιτισμική – διδακτική παιδική παράσταση, «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς».

 

Το έργο αναφέρεται στο όνειρο της γιαγιάς Παραμυθούς, να σταματήσει την πείνα και τη δυστυχία των παιδιών όλου του κόσμου. Στο όνειρό της δεν είναι μόνη, έχει τη βοήθεια μιας νεράιδας της Ονειροπόλας, η οποία βοηθάει να βρεθούν στο πλευρό της γιαγιάδες από διάφορες χώρες του κόσμου, να φορέσουν όλες τους ποδιές μαγειρικής με τη σημαία από τις χώρες τους και να παλέψουν για τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από το «να πάψουν να υπάρχουν παιδιά που πεινάνε και υποφέρουν».

 

Είναι ένα διαπολιτισμικό παραμύθι, που περνάει στα παιδιά μηνύματα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και σεβασμού στις άλλες πατρίδες και θρησκείες. Και όπως λέει η γιαγιά Παραμυθού: «Τα παιδιά όλου του κόσμου, είναι και δικά μας παιδιά, είναι και δικά μας εγγόνια».

 

Παίζουν: Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου, αφηγήτρια, Μάρω Πέτλη, γιαγιά Παραμυθού και Ελισάβετ Γιαννακού, νεράιδα Ονειροπόλα και άλλους εννιά ρόλους. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Γιώργος Μακρής. Τα κοστούμια και τα σκηνικά έχει σχεδιάσει η Έλενα Πρίφτη. Τα τραγούδια του έργου ερμηνεύει παιδική χορωδία. Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Την παραγωγή έχει κάνει η θεατρική ομάδα Κανέλας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα × = 32