Πάνε φιρί φιρί οι μεμέτηδες: Ο Καλικατζάρογλου προτρέπει τον Σουλτάνο να αυξήσει την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά οι Τούρκοι

Σε διαγωνισμό πλειοδοσίας προκλήσεων επιδίδονται η τουρκική κυβέρνηση με την αντιπολίτευση της χώρας, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα των τελευταίων ημερών.

Στις πολεμικές κραυγές των Ερντογάν και Τσαβούσογλου ήλθε να προστεθεί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος προσπάθησε να απαντήσει στην πρόκληση που του απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

Κατά τη διάρκεια της χθεινής ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, όπου ζήτησε από την Ελλάδα «να συνέλθει και να διορθώσει τα λάθη της», ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στον Κιλιτσντάρογλου απευθύνοντάς του ερωτήματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μεταξύ άλλων, ρώτησε τον επικεφαλής των κεμαλικών: «Στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή σε Μεσόγειο και Αιγαίο, είσαι με την Τουρκία ή όχι;».

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο λέγοντας ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο, και μετά αποσύροντάς το να λες: «μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν». Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε».

αφήστε ένα σχόλιο


4 + = δεκατρία