ΟΙ ΞΕΜΩΡΑΜΕΝΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΜΟΣΤΡΑΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ: ΘΑ ΛΟΥΣΤΟΥΝ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ! (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Και επειδή κύριε δικηγόρε, αναφέρεστε στο νέο, το καινούργιο, μήπως μπορείτε να μας εξηγήσετε, σεις μοστράρεστε για νέος, μήπως για πιτσιρίκος?

Ο αιωνόβιος  Παραγυιός, ο Γιάχος, ο Τζούβελης, ο Νικολάου, ο γυρολόγος Λανδράκης που στηρίζει πότε τον ένα και πότε τον άλλον, όλοι εσείς, μήπως νομίζετε ότι είστε λυκόπουλα? Έτσι, για να ξέρουμε τι λέμε. Μήπως επειδή ο Γιώργος Παπανικολάου έχει αφήσει όλη αυτή τη «κρέμα» όλη αυτή τη «πιτσιρικαρία» απέξω,  έχετε ξεφύγει εντελώς?

Και ερωτώ κύριε δικηγόρε, «σεις πόσες φορές έχετε θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος και πιάσατε πάτο»? Είστε ναι ή όχι ένας αποτυχημένος υποψήφιος που οι Γλυφαδιώτες σας γυρίζουν επίμονα την πλάτη? Και επειδή κύριε δικηγόρε με βάζετε σε πονηρές σκέψεις, θέλω να ρωτήσω πως τώρα στα γεράματα σε αυτήν την προχωρημένη ηλικία επιμένετε να θέλετε να ασχοληθείτε με τα κοινά στο δήμο? Δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε και είπατε και εσείς να μας σώσετε ή μήπως για να αυξήσετε τα έσοδα σας? Λέω τώρα εγώ, σκέψεις κάνω.

Μα καλά πιστεύετε αλήθεια ότι όλοι εσείς μπορείτε να κοροϊδέψετε τον κόσμο?

Τόσα χρόνια χαΐρι και προκοπή δεν είδαμε, κι έρχεστε τώρα εσείς και όλη η πολιτική μούργα που οι Γλυφαδιώτες έστειλαν στο πυρ το εξώτερον, να βρεθείτε απέναντι από τον σημερινό δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου που αποδεδειγμένα και κατά κοινή ομολογία όλων έβγαλε την πόλη από την απαξίωση και την μιζέρια που την είχαν φυλακισμένη τόσα χρόνια, όλοι αυτοί  και θέλετε να τον «φάτε»?

Συκοφαντείτε και λασπώνετε την δημοτική αρχή, απευθυνόμενοι σε μια μερίδα κουτοχορτοφάγων για δήθεν κακοδιαχείριση, ενώ στην πραγματικότητα οι εκατοντάδες καταγγελίες που έχει υποβάλλει η γνωστή ομάδα της αλητείας δεν έτυχαν καμιάς τύχης και έπεσαν στο κενό? Αιδώς κύριε δικηγόρε μου, αιδώς, αλλά που τσίπα.

Ήμαρτον κύριε δικηγόρε, αλλά πότε θα γλυτώσει η Γλυφάδα από όλους  τους υποδυόμενους σωτήρες της, μόνον όταν αποδημήσουν προς Κύριον? Μήπως να αρχίσουμε τις δεήσεις, τις προσευχές και τα παρακάλια?

Σεις δεν είστε κ. δικηγόρε που βάλατε για συνήγορος του πολίτη και είδατε μόνο την ψήφο σας? Πόσες παρατάξεις έχει γυρίσει ο Γιάχος και όλοι του έχουν γυρίσει την πλάτη? Τυχαίο?

Νομίζω δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε περαιτέρω με τους άλλους της παρέας. Και έρχεστε τώρα αντί να κοιτάξετε να σώσετε ότι έχει απομείνει από την αξιοπρέπεια σας, να σώσετε εμάς από τον ξενόφερτο αριβίστα? Αιδώς κ. δικηγόρε, αιδώς, αλλά που τσίπα.

Και για να τα λέμε όλα και να μην αφήνουμε εκκρεμότητες, σας ερωτώ τι εννοείτε όταν λέτε ξενόφερτος? Σεις, τέτοιος λεβέντης άντρας, λέτε τέτοια? Σεις από πού είστε? Είστε γέννημα θρέμμα Γλυφαδιώτης? Από πού είναι οι κ.κ Θεοδοσόπουλος, Παραγυιός, Νικολάου,Τζούβελης και ο Λανδράκης, είναι κανείς από δαύτους βέρος Γλυφαδιώτης? Από που ήταν όλοι όσοι διετέλεσαν δήμαρχοι σε αυτήν την πόλη? Για να μην πάω πιο παλιά σας ερωτώ τα τελευταία 30 χρόνια ξέρετε μήπως από που ήταν οι αείμνηστοι Σούφης, Σπονδυλίδης, και οι κ.κ Λανδράκης, Σφακιανάκης, Θεοδορόπουλος, Κόκκορης? Τι ξενόφερτος και κοτσάνες μας τσαμπουνάτε? Ήταν κάποιος απ’ αυτούς γέννημα θρέμμα Γλυφαδιώτης?  Ζηλέψατε προφανώς από τις ηλίθιες ατάκες του ξενόφερτου εκ Κολωνού μαϊμουδίσιου, λαθροεκδότη-ψευτοδημοσιογράφου με τις εκατοντάδες καταδίκες στο ενεργητικό του και είπατε να τον μιμηθείτε? Και επειδή κάνετε ότι   δεν γνωρίζετε να σας πληροφορήσω ότι όλοι όσοι διετέλεσαν δήμαρχοι στην Γλυφάδα ήταν ξενάκια.

Κύριε δικηγόρε, ο καιρός που οι πολίτες παραμυθιαζόντουσαν έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα και οι τυφλοί συμπολίτες μας μπορούν να δουν ότι η πόλη τους αναγεννήθηκε με εκατοντάδες έργα ουσίας που θα μείνουν για τις επόμενες γενεές. Κύριε δικηγόρε, είστε πολιτικά «κοντούλης» αφού δείχνετε να έχετε πολύ κοντή μνήμη και δεν πείθετε κανέναν  ότι είστε το νέο και το καινούργιο, κι αυτό γιατί ο πολίτης έχει μάτια, άποψη και κρίση, αλλά και μνήμη, για να μην τον κοροϊδεύουν. Βέβαια κάποιοι σανοφάγοι πάντα θα υπάρχουν, άλλωστε χωρίς αυτούς δεν θα είχατε λόγους ύπαρξης. 

Και μια προσωπική παρατήρηση που σας αφορά. Θα έλεγα ότι ξεχωρίζετε για την ευχέρεια που έχετε στην ανάγνωση μιας και ή γλώσσα σας πήγαινε ροδάνι. Από ρητορική τέχνη όμως, αν και δικηγόρος, αποδειχτήκατε  σκράπας.

Κύριοι, όλοι εσείς που υποδύεστε τους έφηβους θα πρέπει να γνωρίζετε ότι προκαλείτε βάναυσα την νοημοσύνη μας, στην οποία επανειλημμένα ως κοινοί πολιτικάντηδες  ασελγείτε με φρούδες υποσχέσεις και παραμυθάκια.

Η Γλυφάδα έχει δήμαρχο, τον αναμορφωτή της πόλης Γιώργο Παπανικολάου κι έχει πράγματι γυρίσει σελίδα και δεν έχει ανάγκη από τους πολιτικούς απατεώνες και πολιτικά σκουπίδια. Κύριε δικηγόρε, όποιος προσπαθήσει να στοχοποιήσει τον Γιώργο Παπανικολάου είναι καταδικασμένος να αποτύχει κι αυτό γιατί ασπίδα του είναι ολόκληρος ο Γλυφαδιώτικος λαός που για πρώτη φορά είδε έναν νέο δήμαρχο, άξιο και δουλευταρά, να εργάζεται νυχθημερόν για το καλό της πόλης του.

Η οδυνηρή εμπειρία των υποδυόμενων σωτήρων μας αφήνει απαθείς και αδιάφορους. Η Γλυφάδα πράγματι γύρισε σελίδα βάζοντας στο περιθώριο την πολιτική αγυρτεία κι όλους τους πολιτικούς μπαγαπόντηδες. Άλλωστε τα πέτρινα χρόνια της ανυπαρξίας, της απαξίωσης και της μιζέριας, μας έχουν διδάξει, έχουμε ωριμάσει και έχουμε γίνει σοφότεροι έτσι ώστε να γυρίσουμε την πλάτη και να απορρίψουμε όλους τους πολιτικάντηδες κι όλα τα πολιτικά σκύβαλα.

Αργήσαμε πολύ, αλλά μάθαμε επιτέλους να λειτουργούμε με σοβαρότητα ως πολίτες να επαινούμε τους υπευθύνους και να απορρίπτουμε τους ανεύθυνους. Αφήστε τους νέους ανθρώπους που έχουν φρέσκες ιδέες, υγιές πνεύμα, έχουν όραμα  και όρεξη για δουλειά, κι αδειάστε μας την γωνιά. Φύγετε επιτέλους, αφού αποδειχτήκατε όλοι κατώτεροι των περιστάσεων. Φύγετε αν σέβεστε τον εαυτό σας κι αν θέλετε να γλυτώσετε λίγη από την χαμένη σας αξιοπρέπεια.

 

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ + = 9