ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΑΛΕΦΑΝΤΟΥ: ΡΕ ΠΩΣ ΒΑΖΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΚΕΦΑΛΙΕΣ?

Ήμουν στο γήπεδο, στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός ο Ολυμπιακός, έκανε ευκαιρίες για 4 γκολ. Χωρίς να είναι εκπληκτικός, έκανε τις ευκαιρίες και αν είχε ένα γκολτζή, θα μπορούσε να νικάει 3-0 και να την έχει τελειώσει την πρόκριση.

Ρε συ Μπεν, πώς βάζεις έτσι το κορμί σου στις κεφαλιές; Τι είναι αυτό το πράγμα; Και ο Μπεν και ο Σεμπά έχασαν τετ α τετ με όλους τους τρόπους, με πόδια, με κεφάλια. Έβγαζε φάσεις γρήγορα από τα πλάγια ο Ολυμπιακός, με έξυπνο ποδόσφαιρο.

Στο β’ μέρος που δεν ήταν τόσο καλός ο Ολυμπιακός, ανέτρεψε το ματς χάρη σε μία κίνηση. Την αλλαγή του Φορτούνη. Αν δεν έμπαινε ο Φορτούνης μέσα, δεν γύρναγε αυτό το ματς, ξεχάστε το.

Ο Φορτούνης άλλαξε όλη την ιστορία. Εγώ νόμιζα ότι ήταν τραυματίας και τον είχε αφήσει έξω. Δεν πρέπει να μένουν τέτοιοι παίκτες εκτός 11άδας. Ο Μάριν δυσκολεύεται στο γκολ. Καλός παίκτης αλλά είναι μακριά από το γκολ.

Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα πίσω. Και όταν λέω πίσω δεν εννοώ μόνο την άμυνα -τα σέντερ μπακ και τον Κούτρη, αλλά και ο Ομάρ δεν ήταν στα καλά του- εννοώ και τα χαφ. Το είχα θέσει το θέμα της ταχύτητας στα χαφ από το προηγούμενο ματς με την Παρτιζάν. Εντάξει να πετάς καλά την μπάλα στις μεταβιβάσεις σου, αλλά τι γίνεται με την ανασταλτική λειτουργία;

Η Ριέκα έδινε χώρο στον Ολυμπιακό και έβγαζε δηλητηριώδεις αντεπιθέσεις. Έχει έναν πολύ καλό μπροστινό, το Νο 9, γρήγορος παίκτης. Οφόε και Ζιλέ δεν έκλειναν γρήγορα τους χώρους. Πίσω είχε μια αστάθεια ο Ολυμπιακός στα μαρκαρίσματα. Αυτό πρέπει να το προσέξει στη ρεβάνς.

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τη Ριέκα, πρέπει να περάσει. Στο πρώτο ημίχρονο την έκανε ο Ολυμπιακός να φαίνεται ομαδίτσα. Δεν είναι ομαδίτσα, ο Ολυμπιακός την έκανε να φαίνεται έτσι. Δεν είναι βέβαια και καμία σπουδαία ομάδα η Ριέκα. Από τον Ολυμπιακό εξαρτάται.

Ο Ρομαό δίνει και την ψυχή του, μεγάλη υπόθεση το γκολ που έβαλε στο τέλος. Να ξέρετε, ακόμα και με αυτό το γκολ η πρόκριση είναι πολύ δύσκολη. Το 2-1 είναι πολύ ύπουλη νίκη. Πρέπει να πάει ο Ολυμπιακός στην Κροατία και να τους αιφνιδιάσει ζητώντας το γκολ εκείνος πρώτος. Να τους κόψει τα πόδια.

Αν φάνε ένα γκολ αυτοί θα αναγκαστούν να σταματήσουν το παιχνίδι αντεπιθέσεων που πιστεύω ότι και εκεί θα παίξουν. Διότι 1 γκολ μόνο ζητάνε ξεκινώντας το ματς 0-0 και μπορούν να κάνουν υπομονή κυνηγώντας το στην κόντρα. Αν όμως ο Ολυμπιακός τους βάλει 1 γκολ θα τους κόψει τα πόδια και μετά θα τρέχουνε αφήνοντας μεγάλους χώρους γιατί θα θέλουν 2 γκολ να βάλουν.

Αυτό που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός είναι να κλείσει τα κενά στα αμυντικά χαφ του και αριστερά στην άμυνά του. Διότι αυτοί έβγαζαν γρήγορα τη μπάλα από τα χαφ στα δεξιά τους και χτυπούσαν με το 9άρι τους.

Ο Καρσελά καλός παίκτης, αλλά δεν τον θέλω να είναι μόνο παίκτης κερκίδας. Σα να μην έχει πνευμόνια, χάνεται στο β’ ημίχρονο. Δεν είναι ο συνεχόμενος να σε πλακώσει στις φάσεις.

Η Ριέκα θα το παλέψει σκληρά εκεί, την είδα πιο τσαμπουκαλίδικη ομάδα από την Παρτιζάν.

Θέλει πιο γρήγορες επαναφορές στα χαφ ο Ολυμπιακός στην Κροατία. Προσέξτε το αυτό. Αν δεν βελτιωθεί σε αυτό, θα δυσκολεύεται ο Ολυμπιακός απέναντι σε γρήγορες ομάδες. Καλό είναι να ξέρεις μπάλα αλλά στο ποδόσφαιρο πάντα τα τρεξίματα μετράνε.

Eπιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

αφήστε ένα σχόλιο


7 + = δεκαπέντε