ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, που απασχολούσε εδώ και πολλά χρόνια την κοινωνία της Γλυφάδας, βαίνει οριστικά προς επίλυση.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Περιβάλλοντος και Οικονομικών, κατατέθηκε στο κοινοβούλιο τροπολογία, η οποία υπερψηφίστηκε διακομματικά  από την Ολομέλεια της Βουλής. Με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση παραχωρήθηκε έκταση 42 στρεμμάτων προκειμένου να κατασκευαστεί νέο κοιμητήριο για την πόλη μας. Παραχωρούνται επίσης περίπου 7,2 στρέμματα συνολικά για την κατασκευή δρόμου.

Το κοιμητήριο θα κατασκευαστεί εντός των ορίων των εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άνω Γλυφάδα, όπου στεγάζεται εδώ και δεκαετίες το Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ).

Ο Δήμος Γλυφάδας, με τη δέουσα προσοχή και με σεβασμό στο περιβάλλον, θα συντάξει τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες για την εκκίνηση και την ολοκλήρωση του σπουδαίου αυτού έργου για την πόλη μας.

Ο Δήμος θα κατασκευάσει νέα περιμετρική οδό, με φωτισμό και περίφραξη, ώστε να εξασφαλίζεται η ανεξάρτητη πρόσβαση στο νέο δημοτικό κοιμητήριο, καθώς και τα απαιτούμενα υδραυλικά έργα για την απορροή των όμβριων υδάτων του υπό ίδρυση κοιμητηρίου.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μετά την ψήφιση της τροπολογίας, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε την Πολιτεία, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, για την ευαισθησία και την πρόνοια που έδειξαν για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος της Γλυφάδας, με σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις. Προεκλογικά είχαμε δεσμευθεί για την άμεση διευθέτηση του καίριου αυτού ζητήματος. Οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου δημοτικού κοιμητηρίου θα ξεκινήσουν άμεσα, με πλήρη σεβασμό της κείμενης πολεοδομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας και φυσικά με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θανόντων και στις οικογένειές τους.»

Untitled-1 Untitled-2

αφήστε ένα σχόλιο


3 × = είκοσι επτά