ΝΔ: ΕΘΑΨΑΝ ΤΟ ΕΣΥ ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ

«Αποσαρθρώθηκε και καταρρέει – μαζί με το μύθο της κοινωνικής ευαισθησίας»

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση στο ΕΣΥ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της που φέρει τον τίτλο «Έθαψαν το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη».

«Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι ούτε εθνικό ούτε σύστημα. Αποσαρθρώθηκε και καταρρέει – μαζί με το μύθο της κοινωνικής ευαισθησίας – με αποτέλεσμα κάθε μέρα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Τα στοιχεία που δίνει η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) απεικονίζουν δραματικές καταστάσεις, αβάστακτη ταλαιπωρία και προπάντων σοβαρούς κινδύνους για όσους έχουν ανάγκη περίθαλψης. Αποδεικνύουν πως έθαψαν το Ε.Σ.Υ. “3 μέτρα κάτω από τη γη”, όπως έλεγε ο κ. Πολάκης ότι θα κάνει στους δημοσιογράφους.

Ελλείψεις προσωπικού κάτω από το όριο ασφαλείας, ελλείψεις υγειονομικού υλικού, φαρμάκων και ασθενοφόρων, ασθενείς που αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους, κλειστά χειρουργεία, κλειστές Μ.Ε.Θ., κλινικές που υπολειτουργούν, εργαστήρια που λειτουργούν με “δανεικό προσωπικό”, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά σε 50 δημόσια νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι Υπουργοί και τα κόμματα που συγκυβερνούν οφείλουν να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι υπόλογοι και για την ταλαιπωρία των ασθενών και για τους κινδύνους που αφορούν την ίδια τη ζωή τους.

Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο».

αφήστε ένα σχόλιο


− ένα = 6