ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Έντονα αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στην απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της ΕΣΗΕΑ με βάση την οποία επιβάλλονται ποινές σε δημοσιογράφους για τις απόψεις που διατύπωσαν πριν το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου.

«Απαράδεκτη η απόφαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Όταν οι δημοσιογράφοι φιμώνονται τότε κινδυνεύει η Δημοκρατία», έγραψε στο Twitter του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, επιβάλλεται ποινή διαγραφής 18 μηνών στον διευθυντή ειδήσεων του ΣΚΑΪ Σταμάτη Μαλέλη, 12 μηνών στον γενικό διευθυντή του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε και έξι μηνών στον Νίκο Κονιτόπουλο, αρχισυντάκτη εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Στους Όλγα Τρέμη (MEGA), η οποία παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Σαράφογλου (MEGA), Μανώλη Καψή MEGA) και Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1) επιβλήθηκε επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.

Αθωωτική ήταν η απόφαση για τους Γιάννη Πρετεντέρη (MEGA) και Δημήτρη Οικονόμου του ΣΚΑΪ, οι οποίοι κατηγορούνταν για τη συμπεριφορά τους απέναντι τους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Πάνο Καμμένο, αντίστοιχα.

αφήστε ένα σχόλιο


3 × = δεκαπέντε