ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ

Το προσφυγικό/μεταναστευτικό, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και η εξάπλωση του κορονοϊού αποτέλεσαν τα κεντρικά σημεία της συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη 

στο περιθώριο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ, στο Βερολίνο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πολύ σημαντική συμμετοχή σε αυτό το φόρουμ, σε δύσκολους καιρούς». Και σημείωσε: «Αντιλαμβάνομαι ότι το ενδιαφέρον σας για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι ισχυρότερο από τον φόβο σας για τον κορονοϊό. Δίπλα στα μέτωπο της οικονομίας αντιμετωπίζουμε και δύο προσκλήσεις: Την Τουρκία, που παραβιάζει με ωμό τρόπο τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά και τον κορονοϊό».

Στη συνέχεια ο κ. Μητστάκης, είπε: «Μεταφέροντας την εικόνα από την πατρίδα μου, θέλω να είμαι ρεαλιστής. Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Η ασύμμετρη απειλή εξ ανατολών αναδιατάσει τις προτεραιότητές μας. Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Η Ευρώπη ξέρει να ξεπερνά εμπόδια, όπως και η χώρα μου. Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζεται από κανέναν. Έχουμε τόσο τη βούληση όσο και την αποτελεσματικότητα να φυλάξουμε τα κοινά μας σύνορα».

Με τον πρωθυπουργό να συμπληρώνει: «Τα λόγια της προέδρου της Κομισιόν, ότι η Ελλάδα αποτελεί την ασπίδα της Ευρώπης, αποτελεί την πυξίδα μας. Η βοήθεια που μας παρείχαν πολλές ευρωπαϊκής χώρες, αποτελεί έμπρακτη συμπαράσταση. Όταν χρειαστήκαμε τη βοήθεια, αυτοί μας στήριξαν. Όχι μόνο υλικά, αλλά και ηθικά».

αφήστε ένα σχόλιο


ένα × = 5