ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Πολλά ακούγονται και άλλα τόσα γράφονται για την αποχώρηση του Ρομπέρτο. Η ουσία, πάντως, είναι μία: Ο Ρομπέρτο έχει κουραστεί στην Ελλάδα, προτιμάει να ζει κοντά στα παιδιά του και φεύγει από μια ομάδα που έμεινε τρία χρόνια, με την τελευταία σεζόν να είναι ίσως η λιγότερο αποδοτική σε επίπεδο αποτελεσματικότητας.

Σημασία έχει ότι ο Ρομπέρτο φεύγει ανοίγοντας τον δρόμο στον Καπίνο που θα έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να σταθεί ως βασικός πορτιέρο στον Ολυμπιακό.

Πάμε τώρα στις πληροφορίες. Το δικό μας ρεπορτάζ λέει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην προσπάθεια που θα κάνει να “ελληνοποιηθεί” ως ένα βαθμό η ομάδα, θέλει τον Καπίνο βασικό για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Ο στόχος του προέδρου της ΠΑΕ είναι να υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 Έλληνες βασικοί. Το ποιοι θα είναι αυτοί θα φανεί στο τέλος των μεταγραφών. Ο στόχος, πάντως, είναι εφικτός με δεδομένα τους Καπίνο, Φουρτούνη και Σιόβα στη βασική ενδεκάδα. Εάν, μάλιστα, αποκτηθεί ο Βέλλιος και ανέβει σημαντικά ο Γιαννιώτας μαζί με τον Τσιμίκα, τότε είναι πιθανό ο Ολυμπιακός του μέλλοντος να έχει 5 ίσως μαι 6 Έλληνες στην ενδεκάδα!

Το ζητούμενο, όμως, είναι να συμφωνεί και ο Σίλβα. Να θέλει, δηλαδή, για βασικό τερματοφύλακα τον Καπίνο και να μην αναζητήσει μια ακριβή λύση για την αντικατάσταση του Ρομπέρτο αλλά έναν πορτιέρο που θα είναι είτε Έλληνας είτε ξένος πίσω από τον Καπίνο.

Μέχρι στιγμής ο Σίλβα δεν έχει ζητήσει βασικό τερματοφύλακα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτό είναι δεδομένο. Αν, όμως, προκύψει η ανάγκη είναι κάτι που θα φανεί στην προετοιμασία και στα πρώτα φιλικά. Επί της ουσίας, πάντως, στο περιβάλλον του προέδρου της ΠΑΕ υπάρχει η εκτίμηση ότι εάν δουλέψει σωστά ο Έλληνας τερματοφύλακας μπορεί να αφήσει εποχή, μια εποχή που ποτέ δεν άφησε Έλληνας πορτιέρο στον Ολυμπιακό απο την περίοδο που αγωνιζόταν ο Νίκος Σαργκάνης και μετά.

Αν και δεν έχουν ληφθεί οι τελεσίδικες αποφάσεις, η δική μας εκτίμηση είναι ότι ο Ολυμπιακός θα επενδύσει στον Καπίνο για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Όλα, όμως, θα εξαρτηθούν και από τον ίδιο τον αθλητή. Τι όρεξη για δουλειά θα δείξει και πώς θα μπορέσει να εξελιχθεί σε έναν πραγματικό καθοδηγητή της άμυνας του Ολυμπιακού. Και εδώ ίσως κρύβεται το μυστικό της υπόθεσης: Να αγοράσει ο Ολυμπιακός ένας αμυντικό επιπέδου Μέλμπεργκ για να βοηθήσει το νεαρό γκολκίπερ. Γιατί εάν τον αφήσουν εκτεθειμένο με τους παίκτες που έχει στην άμυνα σήμερα ο Ολυμπιακός, θα τον κάψουν πριν την ώρα του…

 

αφήστε ένα σχόλιο


επτά + 8 =