ΜΑΓΚΕΣ Τ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΩΒΡΑΚΑ!

Προς Θεού και προς Παναγίας , δεν  επιθυμώ  για κανέναν λόγο να υποτιμήσω κανενός έντιμου και ηθικού συναδέλφου  την ιστορία,  αλλά  νομίζω  ότι  είναι καιρός να ξεχωρίσουν τα αγρίμια από τις κότες.

Επειδή ζούμε σε εποχές ερμαφρόδιτες που κυριαρχεί η λογική του παράλογου και επειδή  η επικοινωνιακή παρουσία από  χρήστες στο διαδίκτυο  που  μας παρέχουν  την “έγκυρη” ενημέρωση  συνωστίζονται,  χωρίς  στην πραγματικότητα να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία, όμως  έχουν γενικά άποψη για όλα  και  την εκφράζουν  μέσα στο αδίστακτο χώρο του διαδικτύου ,όπου με  στόμφο, μιλούν, κατηγορούν, ισχυρίζονται, γαμοσταυρίζουν, καυχώνται τους ξερόλες της  δημοσιογραφίας  υποτιμούν την νοημοσύνη μας και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη   με τις παπαριές τους.

Μέσα σε αυτό το διαδικτυακό πανηγύρι  της παράνοιας κάποιοι, συστήνονται ( συνεντευξιάζοντες,  ψωνάρες του κερατά που την έχουν δει  να γίνονται πρωτοσέλιδα)  σκληροί τιμωροί , ενώ  κάποιοι  άλλοι μπεζεβέγκηδες σε “εντεταλμένη υπηρεσία”,  εκτοξεύουν  τόνους λάσπης  με μοναδικό στόχο  την  ασφυκτική περίσφιξη  στο θύμα τους,  ώστε αποδυναμωμένο  μετά να ενδώσει στις απαιτήσεις τους  για να πέσει η κονόμα.

Αυτοί οι  δήθεν  σταυροφόροι  της έγκυρης  ενημέρωσης  που από ρόλο εισαγγελέα, φτιάχνουν ονόματα και προσδοκούν σε οικονομικά οφέλη έχοντας  αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντηση, τη συνωμοσιολογία και το ψέμα, παραβλέπουν  συστηματικά  ότι  “τ’ αρχίδια θέλουν σώβρακο” , έτσι το μόνο που καταφέρνουν είναι να σπιλώνουν πρόσωπα χωρίς  ίχνος ηθικής  ευαισθησίας.

Πόσο  άδικο έχουν αυτοί που πιστεύουν ότι οι δημοσιογράφοι ( δημο σιο-γραφούν) που γράφουν δημόσια, δεν κρατούν τις ισορροπίες και ο  ρόλος τους είναι να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη ανάλογα με τα συμφέροντα των εργοδοτών τους ; Πόσο άδικο έχουν αυτοί που πιστεύουν ότι πολλοί από τους δημοσιογράφους είναι ελεγχόμενοι και εξυπηρετούν συγκεκριμένα σχέδια με συνέπεια πολλές φορές να συγκαλύπτουν πολλά από τα σκάνδαλα; Πόσο άδικο έχουν ακόμα αυτοί που πιστεύουν ότι κάποιοι απ’ αυτούς, χρησιμοποιούν την πένα τους μόνον για ιδιοτελείς σκοπούς;  Θα πρέπει να θεωρείτε τουλάχιστον  ντροπή να παρατίθενται συκοφαντικές και αναπόδεικτες μυθοπλασίες “πληροφορίες”  από  κάποιους που μόνο και μόνο γιατί τους δίνεται η ευκαιρία, επιθυμούν να επηρεάζουν, να ασελγούν και να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Αυτοί γνωρίζουν και εκμεταλλεύονται πολλές φορές την ανωριμότητα του αναγνώστη, ακόμα και την οργή του , έτσι  που με δυο πιασάρικους τίτλους και με ένα κείμενο γεμάτο από  οχετική  παπαρολογία, τον παραπληροφορούν, τον φτιάχνουν, του ανεβάζουν την αδρεναλίνη στο έπακρον,  ώστε “ενημερωμένος” πια, να  βγάλει ο ίδιος την βρώμα της διαβρωμένης εξουσίας.

Αυτοί οι αγγελιοφόροι της στρεβλής ενημέρωσης αποφεύγουν τις περισσότερες φορές να μιλούν με ονόματα, αρέσκονται στους υπαινιγμούς, στον χλευασμό των  προσώπων που θα επιλέξουν και με την τακτική της συστηματικής  συσκότισης,   την μπουρδολογία και  τις εκβιαστικές πολιτικές πρακτικές, κερδοσκοπουύν εις βάρος της αλήθειας  με σκοπό πάντα να αρμέξουν τα θύματα τους. Τρολάρουν με συνωμοσιολογία, εκτοξεύουν  λάσπη συκοφαντία και μυθοπλασίες, παραβλέποντας το κακό που κάνουν τόσο σε αυτούς που αναφέρονται , αλλά και γενικότερα σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία .

Στην παρούσα κατάσταση όλοι αυτοί οι ψεκασμένοι κονδυλοφόροι της τοπικής δημοσιογραφίας ( σουρταφερτζήδες, γυρολόγοι, υδραυλικοί, διανοούμενοι αριστεριστές με ψυχολογικά προβλήματα, χαπάκηδες που μεταξύ άλλων έχουν πάρει εργολαβία την κατασυκοφάντηση αυτών που έχουν στόχο, δεν παραλείπουν από το πολύ αδέκαστοι που είναι, να γλύφουν  κατά καιρούς τα @ρχίδια σε όλα τα τοπικά σαπρόφυτα..

Αυτοί οι  ψευτονταβατζήδες της μπαρουφοενημέρωσης  αλλοπαρμένοι και αλλοπρόσαλλοι στα γραπτά τους με πλούσια καριέρα στα “σπουδαία” ευφυολογήματα  είναι αυτοί που αμαυρώνουν τον χώρο της τοπικής ενημέρωσης . Κάτι τέτοιοι αδέκαστοι φαφλατάδες έχουν πολλές  φορές κατσιάσει από το πολύ σάλιο τους εκάστοτε δημάρχους,  δημαρχεύοντες, είναι γνωστοί από τα αλλοπρόσαλλα γραπτά τους, λες και τους έχει πιάσει Vertigo. Αυτοί κινούνται σαν τα τρελά νερά της Χαλκίδας και χρειάζονται δραμαμίνες για να τους παρακολουθήσεις,  παρά ταύτα έχουν την απαραίτητη πελατεία που χρειάζεται γιατί ο κόσμος φτιάχνεται όταν ακούει μπινελίκια και όσο πιο πολλά μπινελίκια ρίχνεις, τόσο πιο αδέκαστος, τόσο πιο μάγκας γίνεσαι.

Οι λασπολόγοι και οι υποκριτές είναι σαν τις κατσαρίδες. Δεν πεθαίνουν ποτέ…  έτσι μπορούν να υβρίζουν, να λασπολογούν και να κατακρεουργούν την αλήθεια.

Όμως όταν κατηγορείς κάποιον θα πρέπει να ξέρεις ότι θα υποστείς και τις συνέπειες. Πόσοι όμως από δαύτους  έχουν τα @ρχίδια να το κάνουν, χωρίς στην πορεία να ζητούν μεταμέλεια;

αφήστε ένα σχόλιο


− 5 = δυο