Μήνυμα Γιώργου Σωφρόνη, π. Δημάρχου Σαρωνικού, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μία διαφορετική έναρξη της σχολικής χρονιάς θα ζήσουν φέτος παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς.

 

Η νέα καθημερινότητα που επιβάλλει η τήρηση των κανόνων υγιεινής για την προστασία των μαθητών από τον Covid-19 σίγουρα είναι διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά απολύτως απαραίτητη. Εκτός από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα των παιδιών, μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στη λήψη μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας στα σχολεία, με στόχο να μην χρειαστεί να κλείσουν, όπως συνέβη την προηγούμενη σχολική χρονιά.

 

Μελέτες έχουν αναδείξει το τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο από την μη λειτουργία των σχολείων λόγω της πανδημίας. Είναι λοιπόν χρέος όλων μας, Κυβέρνησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικών και γονέων να δείξουμε ωριμότητα, υπευθυνότητα και συνεργασία απέναντι στο μέλλον των νέων γενιών, στων οποίων τα χέρια θα περάσει το «αύριο» της ανθρωπότητας.

 

Τα παιδιά μας πρέπει να παραμείνουν υγιή για να μπορέσουν να λάβουν όλα τα απαραίτητα εφόδια της εκπαίδευσης και την φετινή χρονιά.

 

Εύχομαι στους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές που από την Δευτέρα θα βρεθούν στα θρανία καλή και δημιουργική χρονιά!

 

Να συνεχίσουν να χαμογελούν ακόμα και πίσω από την μάσκα που αποτελεί πλέον απαραίτητο «αξεσουάρ» και να είναι σίγουροι ότι όλοι είμαστε στο πλευρό τους για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους!

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


δυο + 3 =