ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΣΜΟ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ Η ΝΔ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.

Βούτυρο στο ψωμί της Νέας Δημοκρατίας «έκατσε» η επιστολή της Κομισιόν στην κυβέρνηση με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να αποδομήσει την κυβερνητική ρητορική περί δημοκρατικής πρωτοβουλίας αναφορικά με την απλή αναλογική.

Τα αντανακλαστικά της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεσα με το γραφείο Τύπου της Συγγρού να τονίζει ότι «μοιραίοι άνθρωποι της κυβέρνησης κάθε εβδομάδα εκθέτουν διεθνώς τη χώρα. Τη μία για την οικονομία. Την άλλη για την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία».

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη επαναφέρουν τα αντιπολιτευτικά πυρά με αιχμή του δόρατος τον «καθεστωτισμό» της κυβέρνησης Τσίπρα, για την οποία τονίζουν ότι «εμφανίζει δυσανεξία σε οποιοδήποτε δημοκρατικό θεσμό». Εκτιμούν δε, ότι η κυβέρνηση ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης των προτάσεων για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. «Αποκαλύπτεται με ηχηρό τρόπο η προσπάθεια χειραγώγισης τόσο της ενημέρωσης όσο και εν γένει των Ανεξάρτητων Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Παραζαλισμένοι από τις επιστολές – χαστούκια που πέφτουν σύννεφο, καταφεύγουν σε παραληρηματικές ανακοινώσεις. Έχουν τη συμπάθειά μας», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας έστω και την ύστατη στιγμή την κατάργηση του νόμου Παπά – Σπίρτζη και το ΕΣΡ να αναλάβει τις πλήρεις αρμοδιότητές του χωρίς χειραγώγηση από «υπουργούς – καναλάρχες».

Στα ίδια «καθεστωτικά» χαρακτηριστικά αποδίδουν και την πρωτοβουλία για την απλή αναλογική, πίσω από την οποία στη Συγγρού επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως βλέπουν μία προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακόψει την πορεία της Συγγρού προς τη διακυβέρνηση και να παραμείνουν στην εξουσία με πολιτικούς τακτικισμούς ενάντια στην ίδια την κοινωνική βούληση που διατηρεί το διαρκές γαλάζιο προβάδισμα σε όλες τις σφυγμομετρήσεις.

Ωστόσο, στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, μετά και την ρητή διαβεβαίωση της Φώφης Γεννηματά ότι δεν θα στηρίξει το σχέδιο νόμου εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς το ενδεχόμενο να συγκεντρωθούν οι 200 βουλευτές μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο πλέον.

 

newsbeast.

αφήστε ένα σχόλιο


× οκτώ = 64