Κιβωτός του Κόσμου: Νέα κατάθεση ανηλίκου για κακοποίηση – «Ξηλώθηκαν» οι συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου

Κάτω από άκρα μυστικότητα, κλιμάκιο του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής βρέθηκε στον Βόλο για να πάρει κατάθεση από ένα παιδί. Κι αυτό γιατί ο 19χρονος, ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης είχε πει σε κατάθεσή του ότι και ένα παιδί στον Βόλο είχε κακοποιηθεί και μάλιστα κατονόμασε τον πατέρα Αντώνιο.

Είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα και το τμήμα ανηλίκων ταξίδεψε στον Βόλο για να πάρει την κατάθεση από το παιδί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν το συγκεκριμένο παιδί επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη καταγγελία, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.

Παράλληλα, χθες το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου «ξήλωσε» τρία άτομα, τους βασικούς συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου. Πρόκειται για τη διευθύντρια των κοινωνικών υπηρεσιών, για έναν φερόμενο ως γενικό διευθυντή – ο αλλοδαπός που είχαμε δει στα social media να φιγουράρει με πούρα – όπως επίσης και έναν αποθηκάριο ο οποίος φέρεται να είχε διευρυμένες αρμοδιότητες και σύμφωνα με μαρτυρίες είχε έντονη κακοποιητική συμπεριφορά, κάτι που αναμένεται να ελεγχθεί τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχουν τα διαβιβαστεί τα στοιχεία – προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκαν από τα κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας, κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η «Κιβωτός του Κόσμου» σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και στην οικία (σ.σ. στην περιοχή της Ραφήνας) που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του, Σταματία Γεωργαντή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε κτίριο της ΜΚΟ στον Κολωνό, όπου είχαν δημιουργήσει διαμέρισμα ο ιδρυτής και η τέως πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου», εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό που κατά πληροφορίες φτάνει τις 300.000 ευρώ σε μετρητά (σ.σ. δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το ακριβές ποσό).

Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι σε εξέλιξη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για χρήματα που διατηρούνταν σε θυρίδα, την οποία φέρεται να επισκέφθηκε και να άδειασε την προηγούμενη εβδομάδα η Σταματία Γεωργαντή.

αφήστε ένα σχόλιο


− τέσσερα = 5