ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΔΕΝΔΙΑΣ – ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΤΟΥ ΑΚΗ !

Πως δεν… μάλωσε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμο Γιακουμάτο, ισχυρίζεται ο υπουργός Νίκος Δένδιας, μετά το δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος που κυκλοφορεί, και αναφέρεται σε καβγά τον δύο αντρών για τα πολυτελή έπιπλα. Ο κ. Δένδιας, μάλιστα, επισημαίνει πως η όποια μεταφορά επίπλων έγινε, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο φιλοξενίας επισκεπτών.

Τι απαντά ο υπουργός Ανάπτυξης

Με μία ανακοίνωση απάντησε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», με τον τίτλο «Καβγάς για τα πολυτελή γραφεία του Άκη».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης, στην απάντησή του σχετικά με το θέμα αναφέρει: «Ουδείς “καβγάς” υπήρξε σχετικά με “μεταφορά πολυτελών επίπλων” στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκου Δένδια, με οιονδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα, ούτε φυσικά με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο. Αυτό το οποίο στην πραγματικότητα συνέβη – και θα μπορούσε να το πληροφορηθεί η εφημερίδα με ένα τηλεφώνημα – ήταν η μεταφορά ολιγάριθμου αριθμού απλών επίπλων, που ουδεμία σχέση έχουν με “πολυτέλεια”, από κλειστό και μη χρησιμοποιούμενο γραφείο στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (στην πλατεία Κάνιγγος), στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην οδό Νίκης. Ο λόγος ήταν η αντικατάσταση κατεστραμμένων επίπλων, χωρίς να χρειασθεί να αγορασθούν καινούρια, ενόψει της επίσκεψης του Επιτρόπου κ. Χαν, του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης κ. Ράιχενμπαχ και της Διοίκησης μεγάλης επενδυτικής τράπεζας της Κίνας, στο γραφείο του υπουργού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι απαντά το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Να αμβλύνει τις εντυπώσεις – αν και επί της ουσίας επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες μας- επιδιώκει με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης σε ό,τι αφορά στην αποκάλυψη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος πως στελέχη των κ.κ. Δένδια και Γιακουμάτου παρ’ ολίγον να έλθουν στα χέρια για έπιπλα που θέλησαν οι άνθρωποι του πρώτου να μεταφέρουν από το γραφείο του δεύτερου. Πολυτελή έπιπλα που είχαν αγοραστεί επί των ημερών υπουργίας του ευρισκόμενου σήμερα στον Κορυδαλλό Άκη Τσοχατζόπουλου. Δίχως να απαντάει η ανακοίνωση του υπουργείου τίποτε για τις μομφές που υπάρχουν ως προς τις ανύπαρκτες σχέσεις υπουργού και υφυπουργού που δυσχαιρένουν την κυβερνητική προσπάθεια, περιορίζεται να πει πως: «Ουδείς “καβγάς” υπήρξε σχετικά με «μεταφορά πολυτελών επίπλων» στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκου Δένδια». Και η ανακοίνωση συνεχίζει «αυτό το οποίο στην πραγματικότητα συνέβη – και θα μπορούσε να το πληροφορηθεί η εφημερίδα με ένα τηλεφώνημα- ήταν η μεταφορά ολιγάριθμου αριθμού απλών επίπλων, που ουδεμία σχέση έχουν με “πολυτέλεια”, από κλειστό και μη χρησιμοποιούμενο γραφείο στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (στην πλατεία Κάνιγγος), στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην οδό Νίκης. Ο λόγος ήταν η αντικατάσταση κατεστραμμένων επίπλων, χωρίς να χρειασθεί να αγορασθούν καινούρια, ενόψει της επίσκεψης του Επιτρόπου κ. Χαν, του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης κ. Ράιχενμπαχ και της Διοίκησης μεγάλης επενδυτικής τράπεζας της Κίνας, στο γραφείο του υπουργού». Βέβαια, η ολική ανακαίνιση του γραφείου του κ. Δένδια – για την οποία επίσης κουβέντα δεν γίνεται – σαφώς και δεν πραγματοποιείται μόνο για τις επαφές με τον κ. Χαν καθώς πληθώρα συναντήσεων με την παλιά «ντεκορασιόν» είχαν γίνει κι επί των ημερών του κ. Χατζηδάκη…

ΠΗΓΉ: onpolitika

αφήστε ένα σχόλιο


+ 7 = έντεκα