ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΣΤΑ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΡΟΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έρχεται στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα evialead.gr.  Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Αργύρης Αφράτης (και τα επιβεβαιώνει με τις σχετικές φωτογραφίες), στο κοιμητήριο της Ευαγγελίστριας στη Δροσιά Χαλκίδας, τα ανθρώπινα οστά μετά από τις εκταφές, φυλάσσονται σε …σακούλες σκουπιδιών και είναι στην διάθεση των αδέσποτων σκυλιών.
Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό (και όντως είναι), προαναγγέλλοντας ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να σταματήσει η προσβολή των νεκρών, η οποία συντελείται από τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος αντιμετωπίζει το πρόβλημα.
Δείτε τι ακριβώς καταγγέλλει ο ίδιος:

 

«Ενημερώθηκα πριν μερικές μέρες από κάτοικο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ανθηδώνος σε τι κατάσταση βρίσκεται το κοιμητήριο της Ευαγγελίστριας στην Δροσιά . Εκτός από τα χόρτα και τα σκουπίδια που υπάρχουν στο κοιμητήριο με ενημέρωσε ότι δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα από τον νόμο ταφικά έθιμα και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην εκταφή των νεκρών . Όντος όταν επισκέφθηκα το νεκροταφείο διαπίστωσα ότι έχει δίκιο . Τα οστά των νεκρών σε σακούλες σκουπιδιών στην διάθεση των αδέσποτων σκύλων . Επικοινώνησα με την κ πρόεδρο του Δ.Δ. Ανθηδώνος μου εξήγησε τα προβλήματα και της έκανα μία πρόταση την οποία και αποδέχθηκε για προσωρινή λύση του προβλήματος . Πέρασαν δυστυχώς δέκα ημέρες και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση , για λύση έστω και προσωρινή του προβλήματος . Θεωρώ ότι συντρέχουν λόγοι προσβολής νεκρών ( σκύλευση νεκρών ) και θα πράξω αυτό που επιβάλλει η συνείδηση μου . Δεν επιτρέπετε τα οστά των νεκρών να είναι στην διάθεση αδέσποτων σκύλων η οποιονδήποτε άλλων . Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του.»

αφήστε ένα σχόλιο


− 1 = έξι