ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

Σε διάψευση δημοσιεύματος που τον εμφάνιζε να έχει προβεί σε συγκεκριμένη παρέμβαση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ προχώρησε, μέσω συνεργατών του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ της εφημερίδας, ο Κ. Καραμανλής φέρεται να είπε μιλώντας με βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του: «Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων. Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόρον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν». Για να καταλήξει πως «άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία», υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση και μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών διευκρίνιζαν πως «η μόνη παρέμβασή του είναι αυτή περί μη ύπαρξης μακεδονικού έθνους».
22/01/18

eleftherostypos.

αφήστε ένα σχόλιο


ένα + 3 =