ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕΞ ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΟΧΙ

Συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια. Ο ένας σύντροφος ζητάει σεξκαι ο άλλος… δεν τρελαίνεται.

Ναι, είναι αλήθεια δεν εξελίσσονται σε όλες τις κρεβατοκάμαρες σκηνές από χολιγουντιανές ταινίες.

Όσο για το γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Λόγω του διαφορετικού τρόπου που βιώνουν οι άνθρωποι των επιθυμία.

Μέχρι το 2001, το γεγονός ότι κάποιο από τα δύο μέλη του ζευγαριού χρειαζόταν το χρόνο του για να διεγερθεί σεξουαλικά θεωρούνταν κάτι σαν σεξουαλική δυσλειτουργία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κλινικό θεραπευτή σεξ, Δρ. Rosemary Basson, γνωρίζουμε τώρα ότι υπάρχουν δύο είδη επιθυμιών: Οι αυθόρμητες και οι ανταποκρινόμενες – και μάλιστα και οι δύο είναι εντελώς φυσιολογικές.

Σύμφωνα με την Pamela Mendelsohn, η αυθόρμητη επιθυμία είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: Η διάθεση για σεξ από το πουθενά, ή χωρίς διέγερση. Μια σεξουαλική επιθυμία που έρχεται αυθόρμητα καθώς… πλένετε τα πιάτα και άλλα παρόμοια, όπως ακριβώς συμβαίνει στις ταινίες.

Η ανταποκρινόμενη επιθυμία, είναι η επιθυμία για σεξ που δημιουργείται αφού ξεκινήσει το όλο παιχνίδι ακόμη και το σεξ. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός που έχει ανταποκρινόμενη επιθυμία δεν το απολαμβάνει. Το άκρως αντίθετο. Απλά η διέγερση βιώνεται μετά την επιθυμία.

Στο παρελθόν, πολλοί σεξολόγοι και ψυχολόγοι χαρακτήριζαν την αυθόρμητη επιθυμία ως «αρσενική» και την ανταποκρινόμενη επιθυμία ως «θηλυκή». Αλλά όπως και με τις περισσότερες ταμπέλες, γνωρίζουμε τώρα ότι το θέμα πλέον είναι πολύ πιο λεπτό και πολύπλοκο. Η πραγματικότητα είναι ότι και οι δύο τύποι επιθυμίας είναι υγιείς και φυσιολογικές και για τους άνδρες και για τις γυναίκες, και ότι επίσης και οι δύο τύποι επιθυμίας μπορούν να οδηγήσουν σε μια εκπληκτική σεξουαλική ζωή.

Το κλειδί για καλύτερο σεξ λέει ο Mendelsohn, είναι να κατανοήσετε το δικό σας τύπο επιθυμίας και να τον επικοινωνήσετε με το σύντροφό σας.

αφήστε ένα σχόλιο


+ 9 = δεκατρία