Ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο

Σε ισόβια δεσμά καταδικάστηκε ο επί 12 χρόνια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστώνΟπως γράφει το aixmi.gr το κακουργιοδικείο έδειξε συνολικά πολύ αυστηρότερη στάση από τον δημόσιο κατήγορο, καθώς μετέτρεψε και την πρόταση καταδίκης του από ηθική αυτουργία σε άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση. Κατόπιν αυτού ο εισαγγελέας πρότεινε ισόβια για τον δήμαρχο (επί 12 χρόνια) της Θεσσαλονίκης. Kαι τελικά το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ούτε καν του προτέρου εντίμου βίου, όπως πρότεινε ο εισαγγελέας.

Ένοχος είναι και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και δεξί χέρι του Β. Παπαγεωργόπουλου Μ. Λεμούσιας. «Όλα γίνονταν με τη γνώση και τη συγκατάθεσή του» αναφέρθηκε στο δικαστήριο. Προστέθηκε επίσης πως υπεξαίρεσαν χρήματα με προφανές πρόσχημα να στηρίξουν οικονομικά την παράταξη του Β. Παπαγεωργόπουλου «Αναγέννηση».

Το δικαστήριο πρότεινε την ενοχή του και του Π. Σαξώνη για την υπεξαίρεση του ποσού των 17.962.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σαξώνης κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Την ενοχή και των δύο πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας Θωμά Γκόλα και Γεώργιο Γκαϊτατζή πρότεινε το δικαστήριο με την κατηγορία ότι διευκόλυναν τον Σαξώνη για την παράνομη δραστηριότητα της υπεξαίρεσης.

Αθώοι οι αντιδήμαρχοι, σύμφωνα με το δικαστήριο, καθώς και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που φαίνονταν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, αφού όπως αναφέρθηκε, από τη θέση τους δεν μπορούσαν να αποτρέψουν την υπεξαίρεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών Μ. Ζορπίδης ξέσπασε σε λυγμούς.

 

Πηγή: newsbeast.gr του δημοσίου.

αφήστε ένα σχόλιο


2 × = δώδεκα