Θεοδωρικάκος για γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Ο δράστης ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει

«Όταν χάνεται μια ανθρώπινη ζωή, όλοι βρισκόμαστε στην πιο δυσάρεστη κατάσταση», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Για τη γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στον 51χρονο γυναικοκτόνο της Ζακύνθου.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «στη συγκλονιστική περίπτωση της Ζακύνθου, ο δολοφόνος είχε συλληφθεί κατόπιν καταγγελίας της γυναίκας στις 18 Ιουνίου. Όταν αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με ρητή δικάσιμο για τον Φεβρουάριο του 2023, είχε περιοριστικό όρο ότι δεν θα μπορούσε να πλησιάσει τη σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη από τα 100 μέτρα. Αυτός είναι ένας άνεργος οικοδόμος, η γυναίκα του φαίνεται πως στην πορεία τον λυπήθηκε, γύρισε στο σπίτι».

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα φαινόμενα επαναλήφθηκαν και το βράδυ της 31ης Ιουλίου πήγε στο αστυνομικό τμήμα, κατήγγειλε τα περιστατικά και ανέφερε πως ο άνδρας της έχει φύγει από την οικία.

«Αυτός πήγε εκ των υστέρων στο σπίτι, είχε αποφασίσει να τη δολοφονήσει», επισήμανε.

Για το φαινόμενο των γυναικοκτονιών

Για το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν συμβεί τρεις γυναικοκτονίες, ο κ. Θεοδωρτικάκος υπογράμμισε: «Όταν χάνεται μια ανθρώπινη ζωή, όλοι βρισκόμαστε στην πιο δυσάρεστη κατάσταση. Ο στόχος του Κράτους είναι να υπηρετεί ως ύψιστη αξία την ανθρώπινη ζωή. Τα τραγικά περιστατικά στα οποία αναφερθήκατε είναι όλα παραδείγματα οικογενειακής βίας. Οι γυναίκες που δολοφονήθηκαν βρίσκονταν σε μια σχέση με τους άνδρες. Οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές και είναι πολύ σύνθετη η αντιμετώπιση ενός προβλήματος. Οφείλουμε να καταγράφουμε τις προσπάθειες που έχουν γίνει, να τις εμπλουτίζουμε και να αντλούμε διδάγματα από την εμπειρία μας».

«Αντιμετωπίσαμε 5.140 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο εξάμηνο του 2022»

Σε ό,τι αφορά τα πέντε γραφεία καταγγελιών της ΕΛΑΣ, ανέφερε πως άρχισαν να λειτουργούν τον Οκτώβριο του 2021 και τόνισε ότι έχουν στελεχωθεί από εκπαιδευμένους άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας. «Ξέρετε πόσα περιστατικά έχουμε αντιμετωπίσει στην Ελληνική Αστυνομία και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πρώτο εξάμηνο αυτής της χρονιάς. 5.140 περιστατικά. Μιλάμε για δικογραφίες, μιλάμε για μηνύσεις».

αφήστε ένα σχόλιο


− 7 = μηδέν