Η ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Του Δημήτρη Μπουντουτσίδη

28-3-2015

foto 10

Ως γνωστό, πολιτικάντης είναι αυτός που ασχολείται με ασήμαντα θέματα και που εξυπηρετεί συμφέροντα μόνον ατομικά ή και του περίγυρου του ή και των κομματικών του συμφερόντων.

Αυτού του είδους του πολιτικάντη πολιτικού και της πολιτικής του, την έχουμε ζήσει εδώ και δεκαετίες, το κακό όμως με αυτούς είναι ότι αυτοί συνεχίζουν να μπολιάζουν και νέους ανερχόμενους πολιτικούς με αυτή την παλαιοκομματική τους νοοτροπία και το ερώτημα που πρέπει να μας βασανίζει είναι!. Πρέπει;. Πρέπει αυτοί οι νέοι που επιχειρούν να γίνουν πολιτικοί είτε δια μέσου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είτε δια μέσου των Κομματικών τους Μηχανισμών να ακολουθούν αυτές τις πρακτικές;.

Εάν ΝΑΙ, τότε τίποτε δεν πρόκειται να διορθωθεί ή να αλλάξει στην ΕΛΛΑΔΑ και κατ’ επέκταση και στην ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και αυτό είναι επικίνδυνο και καθόλου ενθαρρυντικό για όλους μας.

Επικίνδυνο επίσης είναι,

Οι νέοι που προσποιούνται και παρουσιάζονται με τον λόγο τους ως σύγχρονοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και δυστυχώς, με τις πράξεις τους αποδεικνύονται ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ.

Συνεπαγωγικά, αυτού του είδους του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ μας ενδιαφέρεις;. Εάν ΝΑΙ, καλά να παθαίνουμε και να συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε, εάν όμως ΟΧΙ, τότε οι κινήσεις μας πρέπει να είναι δημιουργικές προς άλλες κατευθύνσεις και πάντα με στόχο για όφελος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και του κοινωνικού συνόλου.

Πολιτικοί που ενδιαφέρονται μόνον για την θεραπεία της ψυχοπαθολογικής τους ασθένειας και ασχολούνται με θέματα, που εξυπηρετούν συμφέροντα μόνον ατομικά ή του περίγυρου τους ή των κομματικών τους επιδιώξεων, αυτοί δεν είναι πολιτικοί, είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ και ως ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ δεν έχουν καμία θέση ούτε στην Κοινωνία, ούτε στην Πολιτική, ούτε και στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δημήτρης

αφήστε ένα σχόλιο


2 × = τέσσερα