Ηχηρό μήνυμα ενότητας και νίκης της ΝΔ έστειλαν Μητσοτάκης, Σαμαράς, Καραμανλής από το Ζάππειο

Ηχηρό ενωτικό μήνυμα γαλάζιας συστράτευσης έστειλαν Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής από το Ζάππειο Μέγαρο με την κοινή παρουσία τους

στην εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης.

«Τη επομένη των εκλογών η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση βιώσιμη με καθαρή εντολή και ορίζοντα 4ετίας. Τη σταθερότητα αυτή μόνο η παράταξή μας μπορεί να εγγυηθεί, όπως το κάνει επί δεκαετίες. Η ΝΔ θα επιτύχει τη νίκη» είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επισημαίνοντας ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς της υγείας, της παιδείας, της εξωτερικής πολιτικής και της απονομής της Δικαιοσύνης. Πρόσθεσε δε ότι: Το κλειδί της δύναμης της παράταξης είναι ο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς απέναντι σε κάθε μορφή ανομίας, πάντα δίπλα στους λιγότερο ευνοημένους και η άγρυπνη υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα νίκης της ΝΔ λέγοντας : «Πίσω δεν γυρίζουμε. Με τίποτα! Μετά την 21η Μαΐου, θα πάμε μπροστά. Αλλά μπροστά σε μιαν Ευρώπη, που βρίσκει το βηματισμό της. Γιατί σήμερα παραπαίει… Και με μιαν Ελλάδα, που έχει σταθεί πλέον στα πόδια της, και χάρις στην ανορθωτική προσπάθεια της κυβέρνησης των τελευταίων τεσσάρων ετών, της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πάρει, επί τέλους, και την επενδυτική βαθμίδα..

Μια Ελλάδα που τολμά μεταρρυθμίσεις. Που δεν υποχωρεί στις αντιστάσεις των συντεχνιών, των βολεμένων και των διαπλεκομένων». Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην κοινή παρουσία των δύο πρώην και του σημερινού πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για βαρείς συμβολισμούς για την Παράταξη και για τη χώρα, καθώς όλοι έχουν πίστη στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες, με αγωνία για μιαν νέα Ελλάδα, σε μια νέα Ευρώπη!

Κλείνοντας την εκδήλωση στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με επαινετικά λόγια για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς σημειώνοντας ότι η πατρίδα τους χρωστάει γιατί κράτησαν όρθια τη χώρα σε δύσκολες στιγμές, όταν η Ευρώπη ασκούσε ασφυκτική πίεση στην πατρίδα μας, ενώ εκείνοι έλαβαν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις. Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές σημείωσε: «Υψώνονται ξανά μπροστά μας παλιά φαντάσματα, ασυνάρτητες συμμαχίες, επιδιώκοντας νέες περιπέτειες με Δήμητρες μικρότερης αξίας ακόμα και από τα μυαλά των εμπνευστών τους. Γιορτάζουμε την ευρωπαϊκή μας προοπτική ενώ μένουμε σε επιφυλακή για να μην εκχωρήσουμε σε άλλους ένα μέλλον που με κόπο οικοδομήσαμε. Το μήνυμα της 21ης Μαΐου καθοριστικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Θα είναι τόσο ισχυρό που θα ακουστεί και στις Βρυξέλλες, να ξαναφέρουμε την ειρήνη, να κλείσουμε το δρόμο σε κάθε αναθεωρητισμό, να φυλάξουμε τα εθνικά μας σύνορα. Είναι το διπλό στοίχημα της προστασίας του ευρωπαϊκού κεκτημένου αλλά και της διεύρυνσής του!»

Κείμενο

Γεωργία Αθ. Σκιτζή

αφήστε ένα σχόλιο


τρία + = 6