ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΝΔ

Επικριτικός για τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος είναι το πρώτο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παίρνει ανοικτά αποστάσεις από την ηγετική αναφορά της ΝΔ, κάνοντας μάλιστα ονομαστική αναφορά στον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το «δόγμα σοκ» που όπως λέει εφάρμοσε ερχόμενος σε αντίθεση με την κοινωνία.

«Η ΝΔ έχασε με 8,5 μονάδες διαφορά διότι απομακρύνθηκε από τον αξιακό κώδικα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς», υποστήριξε ο κ. Στυλιανίδης, αποτιμώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα στη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο συνέδριο που συνδιοργανώνουν η ΓΣΕΕ και το European Centre for Workers’ Questions (EZA).

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, ο πρώην υπουργός που κατατάσσεται στην καραμανλική πτέρυγα, υποστήριξε ότι το κόμμα του «αποξενώθηκε από παραδοσιακές αλλά και νέες δυναμικές κοινωνικές της συμμαχίες, όπως η μεσαία τάξη, δηλαδή: Οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι επιχειρηματίες, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι ένστολοι, κλπ.

Υποστήριξε επίσης ότι «εφήρμοσε επί μακρόν με το φανατισμό κάποιων νεοφώτιστων στελεχών, έκτακτες πολιτικές διάσωσης που έπρεπε να έχουν ημερομηνία λήξης και έτσι εγκλωβίστηκε σε μια νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία και μερικές φορές σε μια απαράδεκτη ακροδεξιά ρητορική», ενώ «δεν υπερασπίστηκε πειστικά το μεσαίο χώρο και αποξενώθηκε από το λαϊκό της πρόσωπο, εμφανίζοντάς το ως δήθεν λαϊκίστικο».

Κάνοντας ακόμη πιο σαφές το ιδεολογικό χρώμα που έδωσε ο ίδιος στο περιεχόμενο της διαφοροποίησης της, ο κ. Στυλιανίδης, τοποθετήθηκε ευθέως υπέρ της τακτικής της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και κατά της διακυβέρνησης από την κ. Σαμαρά. «Η αντικατάσταση της «ήπιας προσαρμογής» του Κώστα Καραμανλή με το «δόγμα του σοκ» του Αντώνη Σαμαρά, την έφερε αντιμέτωπη με την κοινωνία και επιβεβαίωσε την άποψη ότι καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να επιτύχει όταν έχει την κοινωνία απέναντι», είπε.

Πρόσθεσε ότι «αυτή η εξέλιξη εμπεριέχει την ελπίδα για αυτοκριτική, ανασυγκρότηση του χώρου και επαναπροσδιορισμό του ιδεολογικοπολιτικού του στίγματος προς πιο ανοιχτές, μετριοπαθείς και κοινωνικά δίκαιες αντιλήψεις».

αφήστε ένα σχόλιο


− δυο = 7