ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ Β΄ΑΘΗΝΩΝ

Στο Περιστέρι θα βρεθεί το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αποφάσισε να ξεκινήσει τις «εξορμήσεις» στο λεκανοπέδιο ξεκινώντας από την προβληματική, για τη ΝΔ, Β’ Αθηνών. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του για άνοιγμα του κόμματός του προς την κοινωνία αποφάσισε να επισκεφτεί, αρχικά, γειτονιές στο Περιστέρι προκειμένου να αναδείξει τα ζητήματα της καθημερινότητας στα οποία όπως πιστεύουν οι συνεργάτες του, η ΝΔ έχει ένα προνομιακό πεδίο για να ασκήσει αντιπολίτευση και να παρουσιάσει τις προτάσεις της για τα ζητήματα που αφορούν την πραγματική οικονομία και την αγορά.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου η ΝΔ υπέστη πανωλεθρία στη Β’ Αθηνών καθώς συγκέντρωσε μόλις 27,38% έναντι 35,21% του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά στο Περιστέρι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χάθηκε» μέσα στην κάλπη με ποσοστό 19,2% με τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει στο 42,2%.

Οι εξορμήσεις του κ. Μητσοτάκη στο λεκανοπέδιο θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα με στοχευμένες επισκέψεις σε περιοχές όπου η ΝΔ έχασε μεγάλα τμήματα της πολιτικής της επιρροής και τα οποία, όπως πιστεύουν στη Λ. Συγγρού, μπορούν να «επιστρέψουν» στην αξιωματική αντιπολίτευση στη βάση της πολιτικής που έχει περιγράψει ο πρόεδρος της ΝΔ ως ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες».

«Αυτός είναι ο κόφτης του Τσίπρα» 

Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα τα «9 συν 1» σημεία για τον «κόφτη» πάνω στον οποίο δεσμεύτηκε η κυβέρνηση προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι η συγκεκριμένη απόφαση δε σχετίζεται με τον θεσμοθετημένο διορθωτή αποκλίσεων του προϋπολογισμού.
Καθώς όπως επισημαίνουν από τη ΝΔ:

• Ο νέος «κόφτης» είναι συγκεκριμένος. Αφορά στο 2% του ΑΕΠ ή 3,5 δισ. ευρώ μέτρα.

• Είναι στοχευμένος. Με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

• Είναι μόνιμος πάνω στη βάση της επίτευξης πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

Στο σημείωμα ξεκαθαρίζεται πάντως πως ο διορθωτής των ενδεχόμενων αποκλίσεων στον προϋπολογισμό, που η ΝΔ θεσμοθέτησε, είναι απαραίτητος για το «σεβασμό των χρημάτων των φορολογούμενων και τη χρηστή οικονομική διαχείριση».

αφήστε ένα σχόλιο


+ 9 = δεκαπέντε