ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ “Η ΡΩΜΑΝΙΑ” – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ     Γλυφάδα, 31 Μαρτίου 2014

Με σκοπό τον καλύτερο και έγκαιρο προγραμματισμό των εκδηλώσεων, εν όψει και των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς και των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Κοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σας ανακοινώνουμε τις μέχρι σήμερα προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από τους Τούρκους του Μουσταφά Κεμάλ, έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

1) 4 Μαΐου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τη Γενοκτονία, στο χώρο έμπροσθεν των γραφείων του συλλόγου, στην Πλατεία Πόντου. Οι φορείς που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο έως την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στα τηλέφωνα (6977505890 Πρόεδρος και 6973160830 Έφορος του συλλόγου).

2) 11 Μαΐου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:00, στο δημοτικό κινηματοθέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, Γ. Γεννηματά και Αν. Ρωμυλίας, Γλυφάδα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στις Γενοκτονίες του Ποντιακού ελληνισμού και των Αρμενίων, που διαπράχθηκαν από τους Τούρκους, στις αρχές του περασμένου αιώνα. Μέσα από ένα ιδιαίτερο δρώμενο θα ταξιδέψουμε πίσω στην ιστορία, θα συναντήσουμε τις ρίζες των προγόνων μας, θα παρακολουθήσουμε τη διαδρομή τους μέχρι σήμερα και θα ψηλαφίσουμε τις κοινές ιστορικές αλλά και πολιτιστικές καταβολές με τους αδελφούς μας και ομόθρησκους Αρμενίους.

Στις 21 Ιουνίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00, στην πλατεία Πόντου, θα πραγματοποιηθούν τα ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΕΙΑ 2014.

Για όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν αναλυτικές προσκλήσεις και προγράμματα.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Για το διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Κυριάκος Τιλγκερίδης Ο Γραμματέας

Δημήτρης Νικολαίδης

αφήστε ένα σχόλιο


2 × = οκτώ